Votat în prima lectură | Companiile de pază private nu vor mai putea păzi instituțiile de stat

  • 04 Noiembrie 2021 16:42
Votat în prima lectură | Companiile de pază private nu vor mai putea păzi instituțiile de stat

Instituțiile de stat nu vor mai putea fi păzite de companii de pază private, potrivit unui proiect de lege aprobat astăzi de Parlament în prima lectură.

Printre instituțiile care vor fi protejate doar de companiile de stat sunt ministerele, autoritățile administrative centrale subordonate Guvernului, autoritățile publice autonome, instituțiile publice fondate de Executiv, întreprinderile de stat și societățile comerciale cu capital de stat.

De asemenea, vor fi păzite doar de către întreprinderile de stat instanțele judecătorești, Procuratura, obiectivele de păstrare și depozitare a armelor și munițiilor, precum și obiectivele de păstrare a substanțelor narcotice și psihotrope, cu excepția instituțiilor medicale și farmaciilor private.

Instituțiile statului păzite de companii private urmează să rezilieze contractele în decurs de două luni după publicarea legii.

Amintim că interdicții similare au existat și până în 2016, anulate pe timpul guvernării Partidului Democrat. Presa a scris că o bună parte din contractele cu statul le-ar fi obținut companii afiliate fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău