Voronin vrea din nou în fotoliu de președinte al R.Moldova. Spune că l-a inspirat ex-vicepreședintele SUA Joe Biden,

  • 19 Mai 2019 16:16
Voronin vrea din nou în fotoliu de președinte al R.Moldova. Spune că l-a inspirat ex-vicepreședintele SUA Joe Biden,

Liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, fost președinte al Republicii Moldova, anunță că intenționează să candideze la viitoarele alegeri prezidențiale, care ar trebui să aibă loc în R.Moldova în aproximativ doi ani. El spune că l-ar fi inspirat ex-vicepreședintele SUA Joe Biden. 

„Fostul vicepreședinte al Statelor Unite, domnul Biden, intenționează să candideze la postul de președinte al SUA. Noi cu Biden suntem de o vârstă, dacă Biden are de gând să candideze într-o țară așa mare ca America, de ce noi nu am candida în așa o țară mică precum este Moldova? Ca să facem ordine în țară, cu o mână de fier. Eu chiar știu cu ce voi începe și va fi ordine”, a declarat Vladimir Voronin într-o emisiune la RTR Moldova.

Întrebat de moderatorul emisiunii, Anatolie Golea, cu ce ar începe noul mandat, care va fi primul său decret semnat de președintele Voronin în 2121 sau pe cine ar fugări, Voronin a răspuns: 

„Pe toți!”.

Vladimir Voronin a fost președinte al Republicii Moldova în perioada anilor 2001 – 2009, amintește TV8. În ultimii aproximativ zece ani acesta a fost deputat în fracțiunea PCRM, dar la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 comuniștii nu au acces în Parlament.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău