Voronin a prezentat într-o emisiune TV angajamentul prin care Igor Dodon semna că nu va părăsi comuniștii

  • 30 Martie 2019 09:12
Voronin a prezentat într-o emisiune TV angajamentul prin care Igor Dodon semna că nu va părăsi comuniștii

Liderul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, a prezentat angajamentul politic din 2011 de a nu părăsi formațiunea, semnat de Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și alți foști comuniști, care chiar dacă au semnat acel angajament, au plecat din partid.

Documentul a fost prezentat în platoul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

Fostul președinte a prezentat lista foștilor deputați comuniști care au semnat atunci acel angajament politic că nu vor părăsi partidul. Vladimir Voronin a dat citire documentului:

„Eu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, ales din partea Partidului Comuniștilor, conștientizând nivelul înalt de încredere care mi-a fost acordat de către poporul Republicii Moldova pentru reprezentarea intereselor lui în organul suprem din țară, apreciind propriul statut....

Mă oblig, să îmi folosesc mandatul și dreptul de legiuitor exclusiv în interesele poporului Republicii Moldova și în strictă conformitate cu deciziile colective ale Partidului Comuniștilor.

Să nu uit că votul fracțiunii PCRM și votul meu personal întotdeauna trebuie să reprezinte o poziție unică. Să nu uit că încălcarea angajamentului în cauză reprezintă cea mai gravă crimă morală împotriva partidului, împotriva a mii de alegători care mi-au încredințat dreptul de a acționa în numele lor.”

Primul pe listă a fost Vladimir Voronin, fiind urmat de Zinaida Greceanîi, iar în dreptul numărului 6 pe listă era numele actualului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, și semnătura acestuia.

„Aceșta toți sunt Iuda”, a spus Voronin.

Pe listă a semnat și actuala deputată a Partidului Democrat Violeta Ivanov la fel și Sergiu Sîrbu. De asemena este vizibilă semnătura Irinei Vlah, actualul bașcan al Găgăuziei.

Pe 4 noiembrie 2011, în cadrul unui briefing de presă, deputații comuniști, de atunci, Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și Veronica Abramciuc au anunțat că părăsesc fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, iar la sfârșitul anului 2012, alți doi parlamentari, Ion Ceban și Sergiu Sîrbu, au hotărât să plece din fracțiunea PCRM.

Ceban a aderat la grupul socialiștilor, condus de Igor Dodon, iar Sîrbu a aderat, la fracțiunea Partidului Democrat. În 2015 deja un grup din 14 deputați comuniști au părăsit fracțiunea Partidului Comunist.

TVR Moldova amintește că la data de 5 martie 2019, în cadrul unui briefing de presă, PSRM a dat citirii unei declarații pe care au semnat-o public toți cei 35 de deputați noi aleși pe listele PSRM, în care aceștia s-au angajat public că vor activa doar în cadrul PSRM, iar dacă vor părăsi fracțiunea, își vor depune mandatul de parlamentar.

Deputații PSRM proaspăt aleși promit că nu vor migra la un alt partid. „În cazul în care vom fi presați...”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:2,57 m/s
Sat
11
Sun
9
Mon
8
Tue
3
Wed
2
Arhivă Radio Chișinău