Voronin a prezentat într-o emisiune TV angajamentul prin care Igor Dodon semna că nu va părăsi comuniștii

  • 30 Martie 2019 09:12
Voronin a prezentat într-o emisiune TV angajamentul prin care Igor Dodon semna că nu va părăsi comuniștii

Liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, a prezentat angajamentul politic din 2011 de a nu părăsi formațiunea, semnat de Igor Dodon, Zinaida Greceanîi şi alţi foşti comunişti, care chiar dacă au semnat acel angajament, au plecat din partid.

Documentul a fost prezentat în platoul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

Fostul preşedinte a prezentat lista foştilor deputaţi comunişti care au semnat atunci acel angajament politic că nu vor părăsi partidul. Vladimir Voronin a dat citire documentului:

„Eu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, ales din partea Partidului Comuniştilor, conştientizând nivelul înalt de încredere care mi-a fost acordat de către poporul Republicii Moldova pentru reprezentarea intereselor lui în organul suprem din ţară, apreciind propriul statut....

Mă oblig, să îmi folosesc mandatul şi dreptul de legiuitor exclusiv în interesele poporului Republicii Moldova şi în strictă conformitate cu deciziile colective ale Partidului Comuniştilor.

Să nu uit că votul fracţiunii PCRM şi votul meu personal întotdeauna trebuie să reprezinte o poziţie unică. Să nu uit că încălcarea angajamentului în cauză reprezintă cea mai gravă crimă morală împotriva partidului, împotriva a mii de alegători care mi-au încredinţat dreptul de a acţiona în numele lor.”

Primul pe listă a fost Vladimir Voronin, fiind urmat de Zinaida Greceanîi, iar în dreptul numărului 6 pe listă era numele actualului preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, şi semnătura acestuia.

„Aceşta toţi sunt Iuda”, a spus Voronin.

Pe listă a semnat şi actuala deputată a Partidului Democrat Violeta Ivanov la fel şi Sergiu Sîrbu. De asemena este vizibilă semnătura Irinei Vlah, actualul başcan al Găgăuziei.

Pe 4 noiembrie 2011, în cadrul unui briefing de presă, deputaţii comunişti, de atunci, Igor Dodon, Zinaida Greceanîi şi Veronica Abramciuc au anunţat că părăsesc fracţiunea parlamentară a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, iar la sfârşitul anului 2012, alţi doi parlamentari, Ion Ceban şi Sergiu Sîrbu, au hotărât să plece din fracţiunea PCRM.

Ceban a aderat la grupul socialiştilor, condus de Igor Dodon, iar Sîrbu a aderat, la fracţiunea Partidului Democrat. În 2015 deja un grup din 14 deputaţi comunişti au părăsit fracţiunea Partidului Comunist.

TVR Moldova amintește că la data de 5 martie 2019, în cadrul unui briefing de presă, PSRM a dat citirii unei declaraţii pe care au semnat-o public toţi cei 35 de deputaţi noi aleşi pe listele PSRM, în care aceştia s-au angajat public că vor activa doar în cadrul PSRM, iar dacă vor părăsi fracţiunea, îşi vor depune mandatul de parlamentar.

Deputaţii PSRM proaspăt aleşi promit că nu vor migra la un alt partid. „În cazul în care vom fi presaţi...”

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
3,33 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:51 %
Vint:3,6 m/s
Wed
4 °C
Thu
1 °C
Fri
1 °C
Sat
0 °C
Sun
2 °C

Curs oficial BNM 22 Ianuarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5542 0.0963
USD 17.6060 0.0550
RON 4.0921 0.0206
UAH 0.7257 0.0056
RUB 0.2851 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău