Von der Leyen va vizita marți Kievul, în timp ce UE pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei

  • 08 Mai 2023 15:17
Von der Leyen va vizita marți Kievul, în timp ce UE pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se va deplasa marți, 9mai, la Kiev pentru a se întâlni cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunțat luni purtătorul său de cuvânt - transmite DPA, citat de Agerpres.

Cea de-a cincea vizită efectuată de Von der Leyen în Ucraina de când Rusia a lansat o invazie la scară largă în această țară în februarie 2022 are loc la o dată simbolică pentru Europa.

Uniunea Europeană sărbătorește pe 9 mai pacea durabilă între membrii săi care a urmat sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial în 1945, în timp ce Rusia își marchează victoria asupra Germaniei naziste printr-o paradă militară anuală.

În contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, care se află în al doilea an, președinta Comisiei va ''reafirma sprijinul neclintit al UE față de această țară'', a declarat purtătorul de cuvânt la Bruxelles.

Ucraina a fost desemnată anul trecut drept țară candidată la aderarea la UE și așteaptă o evaluare din partea Comisiei pentru a stabili dacă eforturile sale de reformă sunt suficiente pentru a începe negocierile oficiale de aderare.

Bruxelles a acordat până în prezent Ucrainei un ajutor militar, financiar și umanitar în valoare de 67 de miliarde de euro, în timp ce se lucrează la un nou set de sancțiuni economice împotriva Rusiei.

Potrivit unor surse din UE, blocul comunitar intenționează, de asemenea, să își restrângă și mai mult exporturile, încercând să combată eludarea sancțiunilor existente împotriva Rusiei prin exportul de bunuri prin intermediul altor țări care nu au măsuri comerciale punitive împotriva Moscovei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău