Volodimir Zelensky: Conflictul transnistrean se va încheia odată cu încetarea războiului din Ucraina

  • 01 Iunie 2023 19:35
Volodimir Zelensky: Conflictul transnistrean se va încheia odată cu încetarea războiului din Ucraina

Conflictul transnistrean se va încheia odată cu încetarea războiului din Ucraina. Declarația a fost făcută de către liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, într-o conferință de presă organizată la sfârșitul lucrărilor Summitului Comunității Politice Europene. Vlodimir Zlensky a declarat că Ucraina este gata să ofere Rep. Moldova tot sprijinul în acest sens, însă a precizat că, Ucraina se va implica în rezolvarea conflictului din regiunea separatistă doar dacă va exista o solicitare din partea Chișinăului, transmite Radio Chișinău.

Liderul de Kiev, Vlodimir Zelensky, a declarat că prezența sa la summitul Comunității Politice Europene a fost foarte importantă pentru Ucraina, întrucât Rep. Moldova este un stat vecin.

„A fost important pentru mine să vin aici și să susțin Moldova, să susțin politicile Maiei Sandu. Sunteți vecinii noștri. Este important pentru noi. Noi știm ce înseamnă agresiunea rusească. Nu vă dorim să simțiți acest lucru, dar  aveți un conflict înghețat pe teritoriul vostru, din păcate”, a spus președintele ucrainean

Chiar și așa, Vlodimir Zelensky s-a arătat convins că problema transnistreană se va încheia odată cu încetarea războiului din Ucraina.

„Eu nu sper, dar sunt sigur că după ce vom câștiga, că voi veți avea o țară unificată fără rachete și fără Rusia”, a precizat  Zelensky.

Totodată, Volodimir  Zelensky a subliniat că Ucraina se va implica  în conflictul transnistrean, doar dacă va exista o solicitare oficială în acest sens din partea Chișinăului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău