Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu președinții Georgiei, Ungariei, Estoniei și Lituaniei

  • 21 Mai 2019 09:00
Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu președinții Georgiei, Ungariei, Estoniei și Lituaniei

Noul președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a întâlnit, luni, cu șefii mai multor state care au participat la învestirea sa în funcție - scrie Evropeiska Pravda, scrie Rador.

În cadrul unei întâlniri cu președintele georgian, Salome Zurabișvili, Zelenski a menționat că Ucraina va continua să aibă o politică externă consistentă, menită să restabilească suveranitatea și integritatea teritorială și să avanseze în privința integrării europene și euro-atlantice. Totodată, noul președinte ucrainean a menționat că prima sa prioritate este încetarea focului în Donbas.

"Urmează alegerile europarlamentare, iar noi, Ucraina și Georgia trebuie să ne unim pozițiile cu privire la integrarea europeană și aderarea la NATO" - a declarat, la rândul său, șefa statului georgian, invitându-l pe Zelenski să efectueze o vizită oficială în Georgia. Volodimir Zelenski s-a întâlnit și cu președintele lituanian, Dalia Grybauskaitė, cu care a discutat aspecte legate de relațiile bilaterale și continuarea reformelor ucrainene.

"Întâlnirea președinților Zelenski și Grybauskaitė consolidează legăturile bilaterale și evidențiază sprijinul permanent al Lituaniei pentru securitatea, stabilitatea și reformele Ucrainei" - a scris pe Twitter Marius Janukonis, ambasadorul lituanian la Kiev. După ceremonia de învestire în funcție, noul șef al statului ucrainean s-a mai întâlnit cu președintele Ungariei, János Áder, și cu președintele Estoniei, Kersti Kaljulaid.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău