Volodimir Zelenski regretă că nu s-a întâlnit cu Joe Biden înainte de summitul acestuia cu Vladimir Putin

  • 15 Iunie 2021 08:14
Volodimir Zelenski regretă că nu s-a întâlnit cu Joe Biden înainte de summitul acestuia cu Vladimir Putin

Șeful statului ucrainean, Volodimir Zelenski, regretă că nu s-a întâlnit cu liderul american, Joe Biden, înainte de întâlnirea pe care acesta din urmă o are programată cu președintele rus, Vladimir Putin, scrie Rador.

Într-un interviu pentru AFP, Reuters și Associated Press, Zelenski a amintit că, în timpul unei discuții telefonice cu Biden, a primit o invitație de a vizita Statele Unite la sfârșitul lunii iulie.

În acest sens, liderul de la Kiev a subliniat că speră ca, în cadrul întâlnirii cu omologul său american, să discute cu acesta despre obținerea Planului de Acțiune pentru aderarea la NATO (Membership Action Plan – MAP), despre sprijin economic din partea SUA, precum și situația de securitate din estul Ucrainei.

În interviul respectiv, președintele ucrainean s-a arătat dezamăgit că nu s-a întâlnit cu Biden înainte de summit-ul cu Putin. "Ar fi fost mai bine să avem această întâlnire înainte de summitul celor doi președinți (Biden și Putin - n.r.)" - a subliniat Volodimir Zelenski.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău