Volodimir Zelenski dă asigurări că Ucraina se îndreaptă spre UE

  • 21 Mai 2019 12:52
Volodimir Zelenski dă asigurări că Ucraina se îndreaptă spre UE

Noul președinte ucrainean, Volodimir Zelenski, s-a întâlnit, luni, imediat după învestirea sa în funcție, cu vicepreședintele Comisiei Europene Maroš Šefčovič, responsabil pentru Uniunea energetică, scrie Rador.

Potrivit serviciului de presă al Administrației Prezidențiale de la Kiev, în cadrul întâlnirii respective, Zelenski și Šefčovič au discutat despre cooperarea dintre Ucraina și Uniunea Europeană și despre modalitățile de combatere a agresiunii ruse în Crimeea anexată și în Donbasul ocupat.

Volodimir Zelenski a menționat că mizează pe sprijinul Comisiei Europene în cadrul reuniunii trilaterale Ucraina-UE-Rusia în ceea ce privește problema tranzitului gazului rusesc spre țările europene după anul 2019, a mulțumit UE pentru sancțiunile impuse Rusiei și l-a asigurat pe Šefčovič că Ucraina este pregătită să avanseze spre UE.

"Ucraina este pregătită să meargă spre UE, făcând pași corecți și onești" - a subliniat Zelenski. Totodată, cei doi oficiali au mai discutat despre aspecte legate de sectorul energetic, în special privind tranzitulul gazelor și proiectul Nord Stream-2.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău