Volodimir Zelenski anunță că avioanele F-16 „sunt deja pe cerul Ucrainei și vor fi mai multe”

  • 08 August 13:32
Volodimir Zelenski anunță că avioanele F-16 „sunt deja pe cerul Ucrainei și vor fi mai multe”

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat astăzi, 8 august, că avioane de război F-16 de fabricație americană sunt deja utilizate în spațiul aerian al Ucrainei, transmite agenția de presă internațională EFE, citată de Agerpres.

F-16-urile sunt deja pe cerul Ucrainei și vor fi mai multe”, a informat șeful statului ucrainean pe contul său de X, unde a publicat un clip video în care rezumă eforturile administrației sale de a obține acest tip de sisteme de apărare occidentale.

Încă din prima zi a invaziei ruse pe scară largă, Ucraina le-a cerut partenerilor săi să închidă cerurile sau să furnizeze avioane”, a afirmat liderul de la Kiev.

Știam că este fezabil, că lumea are puterea de a face acest lucru. Combinăm eforturile politice, diplomatice și militare în acest scop. Încetul cu încetul, pas cu pas, obținem rezultatul”, a adăugat președintele ucrainean.

Președintele Zelenski a anunțat sosirea acestor avioane în țara sa la sfârșitul săptămânii trecute, într-un mesaj în care le-a mulțumit pentru acest sprijin aliaților Ucrainei, menționând în special Danemarca, Țările de Jos și Statele Unite.

Președintele ucrainean nu a precizat numărul total de avioane primite, însă, potrivit unor instituții de presă care anticipaseră vestea sosirii aeronavelor în această săptămână, este vorba de aproximativ zece avioane de război F-16, fiind așteptate livrarea altor 20 până la sfârșitul anului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Wed
21
Thu
20
Fri
22
Sat
22
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău