Volodimir Zelenski acceptă schimbul de prizonieri efectuat între Vîșinski și Sențov

  • 19 Iulie 2019 12:31
Volodimir Zelenski acceptă schimbul de prizonieri efectuat între Vîșinski și Sențov

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că autoritățile de la Kiev acceptă principiul unui schimb de prizonieri efectuat între redactorul-șef al Agenției de presă RIA Novosti Ucraina, Kirill Vîșinski, și regizorul ucrainean Oleg Sențov.

Potrivit lui Zelenski, acesta ar trebui să fie un prim gest de bunăvoință. Kremlinul a susținut mai devreme că eliberarea din detenție a jurnalistului Vîșinski ar putea fi un prim pas pentru o normalizare a relațiilor dintre Moscova și Kiev.

"Referitor la domnul Vîșinski, dacă se vor întreprinde primii pași spre normalitate, dacă vor exista astfel de condiții, atunci suntem dispuși să efectuăm un schimb, vi-l dăm pe domnul Vîșinski, dacă doriți, și îl vrem în schimb pe domnul Sențov", a declarat Zelenski, citat de Agenția de presă RIA Novosti.

Iulia Mendel, purtătoarea de cuvânt a președintelui Zelenski, a declarat că Administrația prezidențială de la Kiev a propus ca ucraineanul Oleg Sențov, condamnat pentru terorism în Rusia, să fie eliberat în schimbul jurnalistului Kirill Vîșinski. Procesul în care este judecat în Ucraina redactorul-șef al Agenției de presă RIA Novosti Ucraina, Kirill Vîșinski, va avea loc pe 19 iulie, la Tribunalul Districtual Podolski din Kiev. Jurnalistul a fost reținut în Ucraina la 15 mai 2018.

Regizorul ucrainean Oleg Sențov a fost condamnat în Rusia la 20 de ani de închisoare, sub acuzația de organizare unor atacuri teroriste în Crimeea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău