Volodimir Zelenski a anunțat în ce condiții vor fi retrase trupele ucrainene din Donbas

  • 16 Octombrie 2019 13:40
Volodimir Zelenski a anunțat în ce condiții vor fi retrase trupele ucrainene din Donbas

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că, pentru ca Ucraina să-și retragă forțele de pe linia de contact din Donbas, este nevoie ca armistițiul să fie respectat șapte zile consecutive.

Potrivit agenției RBC, Zelenski a făcut această declarație miercuri la Riga, la o întâlnire cu președintele Letoniei, Egils Levits. Președintele de la Kiev a mai menționat că Ucraina va aștepta un mesaj din partea OSCE, care să confirme că "în est nu s-a tras nici un foc timp de șapte zile".

"Vom aștepta acele șapte zile de respectare a armistițiului. OSCE va trebuie să ne dea un semn, să ne spună că șapte zile nu s-a tras nici un foc. În acest moment, știu că avem două zile în care nu s-a mai tras (în zonele în care este planificată retragerea trupelor, n.red)" - a explicat Volodimir Zelenski.

Agenția RBC amintește, în acest context, că președintele rus, Vladimir Putin, a afirmat recent că liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, nu poate asigura dispersarea forțelor și a echipamentelor din Donbas din cauza naționaliștilor ucraineni, care l-ar împiedica să facă acest lucru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău