Volocopter - Prototipul primului taxi aerian din lume. Câți pasageri încap în el

  • 22 Octombrie 2019 14:05
Volocopter - Prototipul primului taxi aerian din lume. Câți pasageri încap în el

Volocopter, un start-up german specializat în mobilitate aeriană, a prezentat marți prototipul unui taxi aerian în Singapore, în contextul speranțelor sale legate de posibilitatea ca acest oraș-stat să devină prima țară din lume care ar permite lansarea serviciilor sale comerciale în 2021, informează DPA.

Prototipul a decolat din Marina Bay, în apropiere de districtul de afaceri al orașului, și a zburat în cerc deasupra zonei menționate timp de aproximativ un minut, înainte de a reveni pe platforma sa de lansare. 

Dispozitivul de zbor - Volocopter 2X - seamănă cu un mic elicopter, însă cele 18 propulsoare ale sale sunt fixate pe o structură circulară aflată deasupra cabinei, în locul rotorului unic cu care sunt echipate elicopterele clasice.

Volocopter 2X poate să transporte un pilot și un pasager pe distanțe de până la 30 de kilometri, poate să decoleze și să aterizeze vertical, este înzestrat cu un motor electric și nu emite gaze toxice.

Viitorul taxi aerian ar putea deveni disponibil pentru exploatare comercială în Singapore peste doi-cinci ani, a precizat Florian Reuter, CEO-ul companiei germane, într-o conferință de presă organizată luni.

Întrebat de jurnaliști despre accesibilitatea zborurilor cu Volocopter, Florian Reuter a spus că obiectivul companiei sale este acela de a reduce costurile la un tarif similar celui aferent unei plimbări cu o limuzină, pentru ca zborurile cu Volocopter 'să devină un mod de transport accesibil pentru noi toți'.

Compania intenționează să fabrice un aparat de zbor autonom și să transforme prototipul pentru ca acesta să poată să transporte cinci sau șase pasageri la fiecare cursă, transmite AGERPRES.

Volocopter - Prototipul primului taxi aerian din lume. Câți pasageri încap în el

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău