Volocopter - Prototipul primului taxi aerian din lume. Câți pasageri încap în el

  • 22 Octombrie 14:05
Volocopter - Prototipul primului taxi aerian din lume. Câți pasageri încap în el

Volocopter, un start-up german specializat în mobilitate aeriană, a prezentat marţi prototipul unui taxi aerian în Singapore, în contextul speranţelor sale legate de posibilitatea ca acest oraş-stat să devină prima ţară din lume care ar permite lansarea serviciilor sale comerciale în 2021, informează DPA.

Prototipul a decolat din Marina Bay, în apropiere de districtul de afaceri al oraşului, şi a zburat în cerc deasupra zonei menţionate timp de aproximativ un minut, înainte de a reveni pe platforma sa de lansare. 

Dispozitivul de zbor - Volocopter 2X - seamănă cu un mic elicopter, însă cele 18 propulsoare ale sale sunt fixate pe o structură circulară aflată deasupra cabinei, în locul rotorului unic cu care sunt echipate elicopterele clasice.

Volocopter 2X poate să transporte un pilot şi un pasager pe distanţe de până la 30 de kilometri, poate să decoleze şi să aterizeze vertical, este înzestrat cu un motor electric şi nu emite gaze toxice.

Viitorul taxi aerian ar putea deveni disponibil pentru exploatare comercială în Singapore peste doi-cinci ani, a precizat Florian Reuter, CEO-ul companiei germane, într-o conferinţă de presă organizată luni.

Întrebat de jurnalişti despre accesibilitatea zborurilor cu Volocopter, Florian Reuter a spus că obiectivul companiei sale este acela de a reduce costurile la un tarif similar celui aferent unei plimbări cu o limuzină, pentru ca zborurile cu Volocopter 'să devină un mod de transport accesibil pentru noi toţi'.

Compania intenţionează să fabrice un aparat de zbor autonom şi să transforme prototipul pentru ca acesta să poată să transporte cinci sau şase pasageri la fiecare cursă, transmite AGERPRES.

Volocopter - Prototipul primului taxi aerian din lume. Câți pasageri încap în el

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chişinău
9,54 °C
ceață
Umiditate:87 %
Vint:4,1 m/s
Thu
2 °C
Fri
-1 °C
Sat
0 °C
Sun
1 °C
Mon
1 °C

Curs oficial BNM 20 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3885 -0.0121
USD 17.5041 -0.0379
RON 4.0597 -0.0051
UAH 0.7233 -0.0027
RUB 0.2745 -0.0002
Arhivă Radio Chișinău