Vladislav Musteață, directorul și proprietarul Pro Imobil Grup, a fost reținut în Italia

  • 09 Decembrie 2017 17:58
Vladislav Musteață, directorul și proprietarul Pro Imobil Grup, a fost reținut în Italia

Vladislav Musteață, director și proprietar al agenției imobiliare Pro Imobil Grup, a fost reținut în Italia. Omul de afaceri urmează să fie extrădat autorităților din Moldova, a declarat Viorel Tentiu, Șeful Biroului Național Central Interpol din Republica Moldova.

Vladislav Musteață a fost dat în căutare internațională în luna septembrie, la solicitarea procurorilor de la Chișinău, care au depistat o schemă de evaziune fiscală de proporții organizată de conducerea Pro Imobil, scrie Mold-Street.

Cererea a venit după ce pe numele omului de afaceri a fost emis un mandat de arest pe un termen de 30 de zile.

„În termen de 40 de zile Republica Moldova urmează să transmită în adresa autorităților de aplicare a legii din Italia setul de documente privind extrădarea lui Musteață în Republica Moldova. După recepționarea acestui set, partea italiană, urmează să-l examineze și să se expună asupra extrădării lui Vlad Musteață", a declarat pentru TV8, Viorel Tentiu, șeful Biroului Interpol din Moldova.

El susține că faptul că Musteață deține și cetățenie română nu va îngreuna procesul de extrădarea a acestuia în Republica Moldova.

„Vlad Musteață a fost reținut ca cetățean al Republicii Moldova și căutat prin canalele interpol ca cetățean moldovean, pentru comiterea infracțiunilor pe teritoriul statului nostru. Deținerea dublei cetățenii este dreptul dânsului, dar acest lucru nu poate nicidecum influența procedura de extrădare”, a precizat Viorel Tentiu.

De notat că pe pagina Interpol nu apare că o persoană cu numele Vlad Musteață este dat în căutare.

Anterior procurorii susțineau că în ultimii doi ani compania s-ar fi eschivat de la achitarea impozitelor în mărime totală de aproape cinci milioane de lei, iar agenții imobiliari care activau în cadrul companiei erau angajați neoficial.

Pro Imobil Grup a mai fost obiectul unor percheziții și anchete ale organelor de drept și ar a fost supusă unor verificări din partea organelor fiscale, care potrivit administrației ar fi demonstrat "activitatea legală a companiei".

Ulterior s-a anunțat că afaceristul ar fi fugit în România, unde ar mai avea o afacere în domeniul imobiliar.

Imperiul Pro Imobil

Potrivit paginii WEB, Pro Imobil Grup a fost înființată în Chișinău, în 2011, "ca o companie concentrată spre satisfacerea eficientă a clienților și deservirea lor la cea mai înaltă calitate în toate problemele imobiliare".

Treptat compania a devenit un holding care concentrează o duzină de companii din diverse domenii: de la evaluare la schimb valutar, toate controlate de membrii familiei Musteață.

În prezent compania Pro Imobil Grup are un capital social de 5.400 lei și un singur asociat - Lidia Musteață, mama lui Vladislav Musteață și care mai apare ca asociată la alte două firme: Termo-Vlamar SRL și Centrul de Evaluări Imobiliare SRL. Tatăl său, Pavel Musteață este administrator al companiei Termo-Vlamar, specializată în instalații sanitare și electrice.

Însăși Vladislav Musteață,este asociat la nouă companii fondate în ultimii 3-4 ani: Pro Imobil Grup SRL, Comercial Expert SRL, Sport Avenue SRL, Agenția Imobiliară Teren Expert, Proestate SRL, Prodevelopment SRL, MVP Estate, Casa de Schimb Valutar Brio Exchange Service și Marketing Pro Solutions SRL. La toate aceste companii el este și administrator. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău