Vladimir Voronin, despre procentajul acumulat de către fosta comunistă Violeta Ivanov

  • 04 Noiembrie 2020 10:35
Vladimir Voronin, despre procentajul acumulat de către fosta comunistă Violeta Ivanov

Fosta președintă a fracțiunii parlamentare a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova și membră a formațiunii, Violeta Ivanov, a luat un procentaj mult prea mic la scrutinul electoral prezidențial din 1 noiembrie 2020. În opinia liderului PCRM, Vladimir Voronin, aceasta a avut posibilitatea să se plaseze chiar pe locul unu sau doi, notează IPN.

„După banii pe care i-au furat cei cu miliardul, ea putea fi în capul mesei sau cu un scaun mai jos. Noi știm cum au lucrat cu alegătorii. Pentru ce sunt înființate aceste magazine sociale? Pentru ce este introdusă această cartelă din plastic? Dacă vrei să cumperi cu această cartelă, automat devii membru al Partidului Șor. Acolo este o limită, nu poți să cumperi tot magazinul. Totul este făcut șmecherește”, a declarat Vladimir Voronin în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

Astfel, Vladimir Voronin susține că procentajul acumulat de Violeta Ivanov este unul mic. „Nu că eu mi-aș face griji față de această doamnă, eu mă bucur că ea a luat așa procentaj. Acest partid creat artificial trebuie să dispară. De fapt, la noi există foarte multe partide de ocazie”.

Violeta Ivanov a participat din partea PCRM la alegerile parlamentare din aprilie 2009, iulie 2009, 2010 și 2014. În decembrie 2015, Violeta Ivanov a anunțat că ea și alți 13 deputați ai formațiunii părăsesc partidul și formează Platforma Social-Democratică „Pentru Moldova”. În martie 2017, cei 14 deputați s-au alăturat Partidului Democrat din Moldova. Ivanov a participat la alegerile parlamentare din februarie 2019 pe listele PDM, asigurându-și un nou mandat de deputat. În mai 2020, Violeta Ivanov a ieșit din fracțiunea PDM și s-a alăturat echipei Partidului Șor. Cu două luni înainte de alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, liderul partidului, Ilan Șor, a desemnat-o pe Violeta Ivanov drept candidata Partidului Șor la funcția de președinte.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău