Vladimir Vladimirov, Center for the Study of Global Hybrid Threats: Unica speranță a Europei este victoria Ucrainei. În caz contrar, Republica Moldova este următoarea țintă

  • 20 Aprilie 14:40
Vladimir Vladimirov, Center for the Study of Global Hybrid Threats: Unica speranță a Europei este victoria Ucrainei. În caz contrar, Republica Moldova este următoarea țintă

Republica Moldova va fi următoarea țintă a Rusiei în cazul în care Ucraina nu va putea rezista în război. Declarația aparține lui Vladimir Vladimirov, confondatorul Center for the Study of Global Hybrid Threats din Bulgaria, notează TVR Moldova.

„Toară Europa înțelege astăzi că, dacă Ucraina va cădea în fața Rusiei, aceasta nu va fi unica țară. Eu nu vreau să sperii populația Republicii Moldova, car următoarea țintă a Rusiei va fi Moldova, apoi țările Baltice. Aceast lucru este foarte bine cunoscut în Europa. Anume din acest motiv, tot mai multe țări din Europa, în sfârșit, au conștientizat că trebuie să dea Ucrainei tehnică și muniție militară de care are nevoie. Unica speranță a Europei este victoria Ucrainei”, a declarat Vladimirov pentru TVR MOLDOVA.

Potrivit expertului bulgar, Rusia este extrem de eficientă în războiul hibrid din întreaga Europă, inclusiv datorită sistemului oligarhic pe care a putut să-l „exporte” în special în fostele republici sovietice, dar și la nivelul lumii Occidentale.

„În primul rând este vorba despre sistemul oligarhic din anii 90, pe care Moscova a putut să-l exporte inclusiv în Bulgaria care, chiar dacă este membră a UE, se confrunt cu acest flagel. Serviciile secrete ruse elaborează diferite tehnici hibride apoi le testează inclusiv la nivelul propriei populații, apoi aceste tehnici sunt exportate”, a subliniat Vladimir Vladimirov.

Expertul de la Sofia avertizează că referendumul privind vectorul extern al Republicii Moldova, dar și alegeripe prezidențiale din acest an sunt amenințate de mecanismele hibride ale Kremlinului.

„Rsuia va utiliza tot arsenalul de care dispune pentru a împiedica drumul european al Republicii Moldova. Prima țintă va fi propaganda la care deja sunteți supuși”, a conchis Vladimir Vladimirov.

Acest material a fost realizat în cadrul celei de a doua Conferințe privind Securitatea la Marea Neagră organizată de Platforma Internaționeală Crimeea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău