Vladimir Putin și Xi Jinping și-au pus șorțuri, au gătit „blinî” și au ciocnit cu vodkă

  • 11 Septembrie 2018 19:40
Vladimir Putin și Xi Jinping și-au pus șorțuri, au gătit „blinî” și au ciocnit cu vodkă

Președinții rus și chinez, Vladimir Putin și Xi Jinping, și-au oferit marți un moment de destindere cu 'blinî' (un fel de clătite mai mici, dar mai groase) și vodcă, în marja unui forum economic care are loc în Extremul Orient rus, informează AFP.

Reuniți la Vladivostok pentru a discuta despre legăturile economice bilaterale și Coreea de Nord, cei doi lideri au preparat 'blinî' în fața camerelor de filmat și au băut câte un gât de vodcă.

În imaginile difuzate de mass-media oficiale, președintele rus și omologul său chinez pot fi văzuți purtând câte un șorț de bucătărie, în timp ce întorceau în tigaie 'blinî' pe care le mâncau cu caviar, înainte de a ciocni.

Mai devreme în timpul zilei, președintele chinez și-a exprimat satisfacția pentru legăturile dintre cele două țări, afirmând că 'prietenia lor nu va înceta să se consolideze'.

Nu este prima dată când Vladimir Putin și Xi Jinping se lansează într-un mic exercițiu de gătit. În iunie, în timpul unei vizite întreprinse în China, președintele rus, aflat mereu sub ochiul prezent camerelor de filmat, a preparat un 'blin' pe care l-a gustat Xi Jinping.

Întrevederea dintre președinții rus și chinez coincide cu începerea, marți, a celor mai ample manevre militare organizate de Rusia după dezmembrarea URSS, exerciții la care participă de asemenea China și Mongolia. Exercițiile - denumite 'Vostok-2018' ('Est-2018') - se desfășoară în Siberia Orientală și în Extremul Orient rus.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău