Vladimir Putin în vizită oficială la Roma și Vatican: VIDEO de la întâlnirea cu Papa Francisc

  • 04 Iulie 2019 16:05
Vladimir Putin în vizită oficială la Roma și Vatican: VIDEO de la întâlnirea cu Papa Francisc

Președintele rus Vladimir Putin efectuează joi, după o pauză de patru ani, o vizită oficială de o zi în Italia, unde se va întâlni cu președintele și premierul italian, având programată și o întrevedere cu Papa Francisc, relatează agenția Tass.

Potrivit consilierului prezidențial Yuri Ushalov, liderul de la Kremmlin își va începe ziua cu o viztă la Vatican. Acesta a declarat că la întrevederea cu Papa Francisc cei doi vor discuta despre subiecte de interes global.

”Este foarte important de precizat că părțile vor aborda de la poziții apropiate sau practic identice pe teme importante precum combaterea terorismului și extremismului religios, prevenirea dezastrelor naturale sau provocate de activitățile umane, protejarae creștimnilor din zonele de conflict, sprijinirea valorilor umane comune, dezvoltarea interreligioasă, dialogul între civilizații”, a declarat Ushalov.

Acesta a precizat că programul va continua cu un prânz de lucru alături de președintele italian Sergio Mattarella și discuții cu premierul Giuseppe Conte, urmate de o conferință de presă.

Delegația rusă include miniștrii și reprezentanți ai mediului de afaceri, respectiv ministrul de Externe, Serghei Lavrov, ministrul Culturii, Vladimir Medinski, ministrul Sănătății, Veronika Skvortzova, Ministrul Industriilor și Comerțului, Denis Manturov, ninistrull Energiei, Alexander Novak, și reprezentanții mai multor companii rusești.

Putin a afirmat într-un interviu acordat publicației Corriere della Sierra că ”avem o relație specială cu Italia, veificată în timp” și a salutat poziția guvernnului italian care a susținut că sancțiunile impuse de UE Rusiei ar trebui eliminate.

sursa: mediafax

sursa video: Ruptly

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău