Vladimir Putin îi spune lui Erdogan că este „deschis la discuții'' despre acordul privind cerealele

  • 04 Septembrie 2023 14:44
Vladimir Putin îi spune lui Erdogan că este „deschis la discuții'' despre acordul privind cerealele

Președintele rus Vladimir Putin i-a spus luni omologului său turc Recep Tayyip Erdogan că este „deschis la discuții" despre acordul privind cerealele, pe care Moscova l-a abandonat în iulie și pe care Ankara încearcă de atunci să-l relanseze, relatează AFP și Reuters, potrivit Agerpres.

„Știu că intenționați să ridicați problema acordului privind cerealele. Suntem deschiși la discuții", i-a spus Putin lui Erdogan la Soci, un oraș de pe coasta Mării Negre, în sudul Rusiei, înaintea unei întrevederi între cei doi lideri.

Putin l-a primit luni în vizită pe Erdogan la Soci, acordul privind transportul cerealele ucrainene pe Marea Neagră fiind pe agenda de discuții.

La rândul său, Erdogan a promis, la sosirea la Soci, că va face un anunț „foarte important" privind exporturile de cereale după întâlnirea sa cu Putin.

„Cred că mesajul pe care îl vom transmite la conferința de presă de după întâlnirea noastră va fi foarte important pentru lume, în special pentru țările africane în curs de dezvoltare", a spus președintele turc.

Erdogan a jucat anterior un rol semnificativ în a-l convinge pe Putin să respecte acordul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:0 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău