Vladimir Putin afirmă că situația din regiunile ucrainene anexate este extrem de dificilă

  • 20 Decembrie 2022 10:53
Vladimir Putin afirmă că situația din regiunile ucrainene anexate este extrem de dificilă

Președintele rus Vladimir Putin a afirmat că situația în cele patru regiuni din Ucraina pe care Moscova le-a declarat părți componente ale Rusiei este ''extrem de dificilă'' și le-a ordonat serviciilor de securitate să supravegheze frontierele și să combată noile amenințări, relatează Agerpres.

Comentariile lui Putin au fost făcute cu ocazia Zilei serviciilor de securitate, celebrată în Rusia, și în contextul apelurilor Kievului care a solicitat mai multe arme după ce drone lansate de forțele ruse au atacat în ultimele săptămâni infrastructura esențială din Ucraina.

Într-o rară acceptare a faptului că invadarea Ucrainei nu decurge conform planului inițial al Moscovei, șeful statului rus a ordonat Serviciului federal de securitate (FSB) să garanteze ''siguranța'' oamenilor care trăiesc în regiunile anexate de Rusia.

„Situația în republicile populare Donețk și Lugansk și în regiunile Herson și Zaporojie este extrem de dificilă'', a afirmat Vladimir Putin.

În luna septembrie, președintele rus a anunțat anexarea a 15% din teritoriul ucrainean, dar a avertizat că războiul ''poate fi un proces îndelungat''.

Rusia a lansat în 24 februarie o agresiune neprovocată și nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova susține că desfășoară o ''operațiune militară specială de denazificare'' a țării vecine și pentru protejarea populației rusofone din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:3,09 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău