Vladimir Plahotniuc nu se mai poate întoarce în Statele Unite. Informația a fost oferită, în exclusivitate pentru Jurnal TV, de Ambasada SUA la Chișinău

  • 06 Octombrie 2020 12:46
Vladimir Plahotniuc nu se mai poate întoarce în Statele Unite. Informația a fost oferită, în exclusivitate pentru Jurnal TV, de Ambasada SUA la Chișinău

Fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc nu se mai poate întoarce în Statele Unite. Informația a fost oferită, în exclusivitate pentru Jurnal TV, de Ambasada SUA la Chișinău.

„Ambasada SUA în Moldova confirmă că Vladimir Plahotniuc a plecat voluntar din Statele Unite pe 28 august și în continuare nu este eligibil pentru intrare în Statele Unite”, se arată în răspunsul misiunii diplomatice.

Amintim că Vladimir Plahotniuc, învinuit de către procurori pe trei capete de acuzare, inclusiv „spălare de bani în proporții deosebit de mari”, a părăsit acum o lună teritoriul Statelor Unite.

Ministerul de Interne informase la 30 septembrie că știa de mai mult timp despre faptul că Vladimir Plahotniuc a părăsit SUA și a traversat frontiera cu Turcia, dar și cu România, în perioada 7-10 septembrie, dar că nu a făcut public acest lucru, pentru a nu periclita procesul de căutare a fostului lider democrat. Biroul Interpol de la Chișinău a expediat încă o solicitare oficială și era în așteptarea unui răspuns din partea instituțiilor abilitate din Turcia, referitor la faptul dacă Vladimir Plahotniuc nu a părăsit această țară.

Cu o zi înainte, Procuratura Generală anunțase că a solicitat Turciei extrădarea fostului lider al PDM, pentru a fi tras la răspundere în Republica Moldova, după ce a primit o notificare oficială că el a intrat pe teritoriul Turciei, la 10 septembrie 2020.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău