Vladimir Bolea participă la cea de-a 43-a sesiune a Conferinței Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite

  • 03 Iulie 2023 14:14
Vladimir Bolea participă la cea de-a 43-a sesiune a Conferinței Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite

Cea de-a 43-a sesiune a Conferinței Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO) are loc în perioada 1-7 iulie curent, la Roma. În cea de-a doua zi a conferinței a avut loc alegerea directorului general. Qu Dongyu a fost reales pentru un al doilea mandat în funcția de director general al FAO. Acesta își va exercita atribuțiile pentru o perioadă de patru ani și va fi responsabil de performanța activităților implementate de instituție în domeniul agriculturii și securității alimentare pe plan global, transmite Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Republica Moldova a fost reprezentată la eveniment de către viceprim-ministrul Vladimir Bolea și de ambasadorul Republicii Moldova în Italia Anatolie Urecheanu.

Vladimir Bolea a purtat un dialog cu Qu Dongyu, urându-i mult succes pe perioada exercitării mandatului. Totodată, oficialul a apreciat contribuția FAO la crearea și organizarea Platformei de mentorat în Agricultură, inclusiv a Conferinței Investiționale în domeniu, planificată pentru luna octombrie 2023, la Chișinău.

Suntem recunoscători pentru realizările comune din ultimii ani, menite să susțină sectorul agricol prin intermediul expertizei și proiectelor de asistență externă. Ne dorim să aprofundăm colaborarea, în corespundere cu prioritățile ministerului și cu angajamentele Republicii Moldova în calitate de stat candidat la UE. În acest sens, din numele Guvernului, lansez propunerea ca în primăvara următoare, Conferința Regională FAO pentru Europa să aibă loc la Chișinău”, a declarat Vladimir Bolea.

Reamintim că, FAO a deschis Reprezentanța în Republica Moldova în anul 2014, fiind partenerul strategic de dezvoltare a sectorului agro-alimentar prin intermediul căruia se fortifică capacitățile ministerului și celorlalți actori importanți a sectorului.

În următorii doi ani, noile priorități FAO în R. Moldova sunt: susținerea sectorului de procesare și dezvoltarea lanțului valoric; dezvoltarea serviciilor de extensiune rurală în agricultură.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău