Vladimir Bolea către producători de lapte: Pe rafturile magazinelor noastre trebuie să avem mai mult lapte autohton

  • 21 Martie 2023 12:41
Vladimir Bolea către producători de lapte: Pe rafturile magazinelor noastre trebuie să avem mai mult lapte autohton

Fermierii de lactate în comun cu reprezentanții MAIA și partenerii de dezvoltare discută despre prioritățile sectorului de producere a laptelui în anul curent, despre oportunitățile financiare disponibile și instrumentele necesare pentru realizarea dezideratului. Discuțiile au loc în cadrul Adunării Generale a membrilor Asociației fermierilor-producători de lapte, anunță Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Viceprim-ministrul Vladimir Bolea a îndemnat fermierii să se asocieze în cooperative, pentru a-și crește veniturile și pentru a putea negocia colectiv termenii contractuali și prețul laptelui.
 
"Pe rafturile magazinelor noastre trebuie să avem mai mult lapte autohton. În țară sunt circa 220 de ferme de lapte, cu un efectiv de circa 14 000 de vaci. Până în anul 2025, ne propunem să majorăm potențialul și să avem un număr de circa 20 000 vaci, înalt productive. Vom prelua practicile internaționale aplicate în dezvoltarea sectorului. Polonia este un exemplu relevant, având o performanță remarcabilă în producerea laptelui", a menționat Vladimir Bolea.
 
Totodată, a declarat că suplimentar subvențiilor oferite din bugetul de stat, fermele de vaci vor avea acces, în acest an, și la granturi oferite de Banca Mondială, în scopul modernizării, restructurării și extinderii exploatațiilor zootehnice.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău