Vladimir Andronachi rămâne în arest la domiciliu încă 30 zile

  • 19 Mai 2023 17:32
Vladimir Andronachi rămâne în arest la domiciliu încă 30 zile

Vladimir Andronachi rămâne în arest la domiciliu încă 30 zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinau, sediul Buiucani, anunță Procuratura Anticorupție într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a instituției.

Totodată, a respins demersul procurorului de înlocuire a măsurii preventive din arest la domiciliu cu arest preventiv.

La data de 19 aprilie anul curent, Vladimir Andronachi a fost eliberat din penitenciar și plasat în arest la domiciliu. I-au fost impuse anumite obligații, printre care și cea de a răspunde la semnale de control și monitorizarea electronică, însă aceste obligații au fost încălcate, la data de 4 mai, susține șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin:           

La 4 mai 2023, oficiul de probațiune a primit semnalul de lipsă de brățară. Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că Vladimir Andronachi intenționat a manipulat brățara de la picior cu scopul de a bloca semnalul de monitorizare. Astfel, ieri, 10 mai procurorii au depus demers privind schimbarea măsurii preventive din arest la domiciliu în arest preventiv în privința lui Vladimir Andronachi”, a precizat Veronica Dragalin. 

Amintim că fostul deputat Vladimir Andronachi, este pus oficial sub învinuire într-un episod din dosarul privind furtul miliardului. Acesta este acuzat de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari și în interesul unui grup criminal organizat, a mai spus șefa Procuraturii Anticorupție:

„Fondurile sustrase de la Banca de Economii în interesul inculpaților au fost acoperite de garanții de stat, deci prin asta, statul Rep. Moldova a fost prejudiciat cu o sumă de 26 de milioane de lei. Etapa avansată a procesului penal creează o probabilitate tot mai mare a unei condamnări, în acest caz. Dacă Vladimir Andronache va fi condamnat el riscă o pedeapsă de 25 de ani de închisoare. Acum, când ne aflăm cu o etapă mai aproape de o eventuală posibilă condamnare, există riscul că persoana să fie motivată să se eschiveze. Procuratura Anticorupție consideră necesară să fie menținut arestul preventiv”, a declarat Veronica Drăgălin.



Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău