Vladimir Andronachi a fost expulzat de către Ucraina, fiind declarat persoană indezirabilă. Fostul deputat va sta în arest 30 de zile, anunță PA

  • 02 Noiembrie 2022 10:27
Vladimir Andronachi a fost expulzat de către Ucraina, fiind declarat persoană indezirabilă. Fostul deputat va sta în arest 30 de zile, anunță PA

Fostul deputat Vladimir Andronachi a fost expulzat de către Ucraina, fiind declarat persoană indezirabilă. Fostul deputat va sta în arest cel puțin pentru 30 de zile, anunță Procuratura Anticorupție, transmite Radio Chișinău.

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că autoritățile din Ucraina l-au declarat pe Vladimir Andronachi persoană indezirabilă pe teritoriul său și l-au expulzat. Acesta a fost reținut în dimineața zilei de astăzi, 2 noiembrie la intrare în R. Moldova.

Procuror anticorupție Octavian Iachimovschi a menționat că Andronachi va fi pus azi oficial sub acuzare pe dosarul „frauda bancară” și va sta în arest cel puțin pentru 30 de zile, conform unei hotărâri anterioare a instanței de judecată care a eliberat mandatul în lipsa acestuia. 

Amintim că, fostul deputat PDM Vladimir Andronache, un apropiat al lui Vlad Plahotniuc, este vizat în mai multe dosare de rezonanță. Procuratura a confirmat pentru presă că există două mandate de arestare pe numele lui Andronachi, în cadrul a două cauze penale – Metalferos și frauda bancară.

De asemenea, el a fost implicat în schema de deposedare a statului de sediul Consulatului Moldovei de la Odessa.

Pe 23 septembrie 2021, Republica Moldova a transmis către Interpol o solicitare de anunțare în căutare internațională cu scopul arestării și extrădării. Ca urmare, fostul deputat a fost anunțat în căutare internațională în iulie 2022.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău