Vlad Țurcanu va scoate limitatoarele de viteză din Chișinău

  • 10 Octombrie 2019 17:16
Vlad Țurcanu va scoate limitatoarele de viteză din Chișinău

Candidatul Partidului Popular Românesc la funcția de primar al municipiului Chișinău a anunțat joi, 10 octombrie, într-un live pe contul său de Facebook, că va schimba actualele limitatoare de viteză de pe străzile din Chișinău, care sunt neconforme.

Candidatul a precizat că actualele limitatoare sunt prea înguste și prea înalte, din care cauză produc disconfort sporit șoferilor și pasagerilor. „Când voi ajunge la primărie, promit să demontez aceste limitatoare de viteză și să le înlocuiesc cu altele conforme, doar în locurile unde e strictă nevoie de ele”, a declarat Vlad Țurcanu.

El a amintit că acum doi ani un expert independent a făcut un studiu în care constata că limitatoarele de viteză din Chișinău sunt neconforme și reprezintă risc pentru șoferi și pasageri, dar de atunci autoritățile locale nu au întreprins nimic pentru a rezolva această problemă.

În plus, Vlad Țurcanu a atras atenția la modul netransparent de achiziționare a limitatoarelor respective. „Administrațiile locale nu au luat nicio măsură și este curios în ce condiții s-au făcut achizițiile, deoarece nu a fost anunțat vreun tender. Astfel, putem presupune că la mijloc a fost o banală spălare de bani, din a cărei cauză suferă sute de mii de șoferi și pasageri zilnic”, a menționat liderul PPR.

Amintim că în Chișinău au fost instalate anii precedenți aproximativ 150 de astfel de limitatoare, costul lor fiind de aproximativ 8,5 milioane de lei. Anterior, mai multe utilaje de deszăpezire ale Regiei Exdrupo s-au defectat din cauza limitatoarelor de viteză.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău