VIDEO | Poliția a dispus izolarea de tribuna oficială a cetățenilor care au venit cu drapele tricolore să salute convoiul românesc

  • 07 Mai 2020 13:14
VIDEO | Poliția a dispus izolarea de tribuna oficială a cetățenilor care au venit cu drapele tricolore să salute convoiul românesc

Prim-vicepreședintele PUN Vlad Țurcanu scrie pe pagina sa că poliția ar îngrădi accesul cetățenilor, care au venit cu drapele tricolore să salute convoiul românesc, în preajma podului din Șoseaua Hâncești.

„Sub podul de la Telecentru din Chișinău, unde autoritățile moldovene au înghesuit camioanele cu ajutoare umanitare din România, poliția a dispus și izolarea de tribuna oficială a cetățenilor care au venit cu drapele tricolore să salute convoiul românesc. Oameni mici. Nu fac decât să crească atenția publicului asupra evenimentului.”

Zeci de persoane, reprezentanți ai organizațiilor și partidelor unioniste au întâmpinat convoiul și au salutat de ajutorul umanitar oferit de statul român, purtând în mâini drapele ale României au venit la  ceremonia de prezentare a asistenței umanitare din România în preajma podului din Șoseaua Hâncești, cartierul Telecentru la intrarea în oraș.

Acțiunea a fost condamnată prin faptul că un astfel de eveniment de amploare nu a fost permis în centrul Chișinăului.

În timp ce oficialilor din România, ministrului Sănătății Nelu Tătaru și ministrului Afacerilor Interne Ion Marcel Vela, li s-a scandat ,,Mulțumim”, premierul moldovean Ion Chicu a fost întâmpinat la eveniment cu huiduieli, Oamenii au scandat ,,Rușine!”. Șeful Executivului nu a atras atenția la reacția cetățenilor și doar i-a salutat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău