Vlad Țurcanu: Igor Dodon, un agent de influență al Rusiei, pentru a opri construcția gazoductului Ungheni-Chișinău

  • 01 Iunie 2017 16:32
Vlad Țurcanu: Igor Dodon, un agent de influență al Rusiei, pentru a opri construcția gazoductului Ungheni-Chișinău

Igor Dodon este folosit ca un agent de influență de Federația Rusă pentru a încetini ritmul de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău, este de părere analistul Vlad Țurcanu.

El explicat, în cadrul emisiunii ”Ora de vârf” de la Radio Chișinău, care ar fi rațiunea întâlnirii de la Sankt-Petersburg dintre Igor Dodon și șeful Gazprom-ului, Alexei Miller, unde ar fi discutat despre expulzarea celor 5 diplomați ruși din Republica Moldova.

„E vorba despre o situație în care Igor Dodon este folosit de Federația Rusă pentru a agita spiritele în vederea temporizării acestui proiect care acum se găsește pe acest tronson Ungheni-Chișinău. E de așteptat că federația Rusă va promova și prin intermediul lui Igor Dodon, și prin intermediul altor agenți de influență, asemenea acorduri de perspectivă pentru a se încetini ritmul gazoductului Ungheni-Chișinău. Dacă ne-am imagina că Republica Moldova ar avea deschidere către gazul românesc, atunci automat ar dispărea această presiune care este pusă de două decenii și jumătate pe Republica Moldova din partea Gazprom-ului. În multe situații s-a întâmplat ca deciziile politice de la Chișinău să fie influențate de această ”sabie a lui Damocles””, a declarat Vlad Țurcanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău