Vlad Țurcanu: Dodon va ajuta Rusia să pună în aplicare planul de federalizare (Ora de vârf)

  • 15 Noiembrie 2016 16:47
Vlad Țurcanu: Dodon va ajuta Rusia să pună în aplicare planul de federalizare (Ora de vârf)

Multe elemente din programul electoral al lui Igor Dodon, inclusiv federalizarea Republicii Moldova, se vor regăsi în programul său de la Președinție, opinează comentatorul politic Vlad Țurcanu, în cadrul emisiunii Ora de Vârf de la Radio Chișinău.

El a atenționat că acest lucru se va face cu aplicarea unor tactici și a unui deziderat exclusiv rusesc:

„Federația Rusă își dorește federalizarea Republicii Moldova, pentru că un prim scop și l-a atins deja. A desprins un teritoriu din Republica Moldova de peste Nistru, pentru că acolo este deja o generație de oameni care nu mai gândesc ca noi. De mai mulți ani Federația Rusă a înțeles că trebuie să „transnistrizeze” Republica Moldova. Astfel, după ce reunește cele doua maluri ale Nistrului, Republica Moldova urmează să finanțeze Transnistria, să accepte niște reguli de joc din Transnistria, să revină la situația în care a fost până în 1991. Igor Dodon va ajuta Federația Rusă să pună în aplicare acel plan de federalizare, iar asta înseamnă ca noi să rămânem pentru mult timp captivii Rusiei”, a declarat Vlad Țurcanu.

Totodată, Vlad Țurcanu, și-a exprimat temerea că și alte elite politice de la Chișinău vor susține acest proiect, dacă vor simți că le este amenințat viitorul lor politic.

Comentatorul politic Vlad Țurcanu a mai denunțat faptul că Igor Dodon încearcă din nou să agite spiritele, denunțând Acordul de Asociere la UE.

”Dacă lucrurile vor deveni confuze, atunci nu știm ce ajutor putem primi din partea Occidentului și numai de acolo mă aștept să primim ajutor - bani, tehnologii, expertiză, care este foarte importantă pentru ca instituțiile noastre să reintre în normalitate. Dar dacă Igor Dodon se va juca de-a politica și își va schimba declarațiile peste noapte, Occidentul vor acorda o asistență neimportantă”, a declarat Vlad Țurcanu.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău