Vlad Țurcanu: Declarațiile președintelui Igor Dodon ar trebui să primească replici pe măsură, sub forma unor acțiuni (Ora de Vârf)

  • 29 Iunie 2017 08:47
Vlad Țurcanu: Declarațiile președintelui Igor Dodon ar trebui să primească replici pe măsură, sub forma unor acțiuni (Ora de Vârf)

Prin declarațiile sale referitoare la problematica transnistreană, făcute la o întâlnire cu presa la Holercani, Igor Dodon a demonstrat că este mesagerul direct al Federației Ruse la Chișinău, a opinat analistul politic, Vlad Țurcanu, în cadrul emisiunii ”Ora de vârf” de la Radio Chișinău.

„Se creează impresia că Igor Dodon are scopul de a submina statalitatea Republicii Moldova, nu de a o consolida și a dezvălui, totodată, cât se poate de limpede, planul Federației Ruse pentru Republica Moldova, a observat analistul. Declarațiile lui Igor Dodon referitoare la dreptul Tiraspolului de a bloca planurile Republicii Moldova de aderare la NATO și privind perspectiva trecerii la alfabetul chirilic sunt periculoase, în contextul în care vin de la șeful statului”, a subliniat Vlad Țurcanu.

Scopul acestor acțiuni este de a opri parcursul european al Republicii Moldova, cu amenințarea de a pierde regiunea transnistreană și chiar cu riscul unui război civil, a atenționat fostul consilier prezidențial.

”Sunt niște gesturi disperate ale lui Igor Dodon și ale taberei rusești din Republica Moldova, de a sfida realitățile obiective în care se găsește Republica Moldova. Totul este ca asemenea declarații să primească și replici pe măsură, consistente și nu numai sub forma unor declarații, dar sub forma unor acțiuni. Din păcate, și de această dată, dinspre Parlament s-a auzit o tăcere mormântală, după niște declarații care sunt, nu doar la prima vedere, dar și în toată esența lor, anticonstituționale”, a conchis Vlad Țurcanu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău