Vlad Țurcanu: „Oamenii nu sunt animale ca să fie forțate să meargă la niște mitinguri care să susțină guvernarea”

  • 12 Iunie 2017 16:47
Vlad Țurcanu: „Oamenii nu sunt animale ca să fie forțate să meargă la niște mitinguri care să susțină guvernarea”

Faptul că guvernarea a organizat anti-mitinguri în teritoriu în aceeași zi în care opoziția a desfășurat un protest la Chișinău, arată că politicienii noștri n-au plecat tare departe de practicile liderului comuniștilor Vladimir Voronin.

Ademenind cetățenii cu tot felul de daruri,  guvernanții îi jignesc pe aceștia și arată disprețul lor pentru oameni, consideră analistul politic Vlad Țurcanu.

Acesta a remarcat în emisiunea Ora de Vârf de la Radio Chișinău că mitingul de duminică din Capitală a fost nu doar despre proiectul de modificare a sistemului electoral, dar și despre o potențială colizie care s-ar putea produce între Europa și R.Moldova, dacă s-ar întâmpla ca PD să nesocotească expertiza Comisiei de la Veneția pe acest proiect.

Pe de altă parte, analistul a subliniat riscul ca, potențialul public al PAS și Platformei DA, să fie afectat pentru că aceste formațiuni nu se identifică cu unele personaje, prezente la mitingul din fața Parlamentului, cum sunt Dumitru Ciubașenco, Alexei Tulbure sau Grigore Petrenko. Dar dincolo de simpatii și atitudini, e important ca în Republica Moldova să se profileze și o forță politică distinctă cu asiprații europene și, dacă se poate și proromânești, a declarat Vlad Țurcanu.

„Oamenii nu sunt animale ca să fie forțate să meargă la niște mitinguri care să susțină guvernarea. Dacă s-ar întâmpla să fie asemenea oameni cu asemenea puncte de vedere, nicio problemă, dar am văzut din relatările de presă că mulți dintre aceia care au venit la Edineț, Ialoveni și pe unde au mai fost nu știau prea bine unde venise. Dar am putea să ne referim și la mitingul în sine din fața Parlamentului. Am văzut și discursuri destul de bine închegate, care au exprimat niște poziții demne de luat în vedere. Dar în condițiile în care i-am văzut perindându-se pe la microfon pe unii politicieni care n-au arătat foarte mult atașament pentru proiectul european, atunci înțegem că mai e timp până să se stratifice aceste grupări politice care să fie capabile să atragă un electorat la viitoarele alegeri parlamentare”, a declarat Vlad Țurcanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău