Vlad Plahotniuc i-a cedat două din televiziuni propriului său consilier

  • 12 Mai 2017 12:57
Vlad Plahotniuc i-a cedat două din televiziuni propriului său consilier

Posturile de televiziune Canal 2 și Canal 3, aflate în proprietatea președintelui Partidului Democrat Vlad Plahotniuc, au fost transmite consilierului acestuia, Oleg Cristal. O decizie privind cesiunea celor două televiziuni, din partea General Media Group Corp (GMG), din proprietatea lui Plahotniuc, către TELESTAR MEDIA, al cărei fondator este Oleg Cristal, a fost adoptată de Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA).

Acum Vlad Plahotniuc deține oficial două posturi TV – Prime și Publika TV, precum și două stații de radio – Muz FM și Publika FM, așa cum prevede legea. Totodată, liderul PD va continua să controleze fostele sale active, prin intermediul unor persoane apropiate, scrie NewsMaker.md

Problema privind cesiunea celor două posturi a fost introdusă pe agenda CCA suplimentar, cu puțin timp înainte de începutul ședinței de astăzi, precizează sursa citată.

Directorul și fondatorul TELESTAR MEDIA, Oleg Cristal, a fost director de știri la Publika TV, iar mai târziu a devenit redactor-șef al GMG, unde a lucrat până la sfârșitul anului trecut. El ar fi refuzat să răspundă la întrebările reporterilor de la NewsMaker.md. „Colegi, îmi dați întrebări provocatoare”, îl citează publicația, precizând că i-au cerut să răspundă dacă Vlad Plahotniuc își va păstra influența asupra celor două televiziuni, având în vedere că Oleg Cristal este consilierul acestuia.

TELESTAR MEDIA are un capital statutar de 100 de mii de lei și a fost înregistrată cu mai puțin de două săptămâni în urmă. Adresa juridică a companiei este pe strada Ghioceilor, nr.1, tot acolo unde se află și celelalte instituții media ale lui Vlad Plahotniuc.

Modificările în Codul Audiovizualului, conform cărora „O persoană fizică sau juridică poate deține cel mult două licențe de emisie în aceeași unitate administrativ-teritorială sau zonă, fără posibilitatea de a deține exclusivitatea și poate fi acționar majoritar la cel mult doi radiodifuzori”, au fost adoptate în Parlament la sfârșitul lunii martie și au intrat recent în vigoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău