Vlad Plahotniuc „Îmi iau un angajament personal”

  • 25 Mai 2016 09:57
Vlad Plahotniuc „Îmi iau un angajament personal”

La Chișinău are loc, astăzi, Forumul economic al Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova.

La eveniment sunt prezenți ex-președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, prim-ministrul Pavel Filip.

Evenimentul a fost deschis de președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova, prim vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc. El a declarat că va contribui personal la asigurarea unei stabilități politice și economice în Republica Moldova și va garanta parcursul european al țării noastre.

„Îmi iau un angajament personal de a susține menținerea echilibrului în țară care este vital pentru buna funcționare a instituțiilor, dar și pentru o dezvoltare sănătoasă a mediului de afaceri. Viitorul țării este în mâinile noastre”, a declarat  Vladimir Plahotniuc.

Premierul Pavel Filip a subliniat că în prezent este importantă stabilizarea țării și excluderea vulnerabilităților din sistemul bancar moldovenesc.

”Rolul Guvernului este să asigure credibilitatea și predictibilitatea pentru cei care vor să investească. Suntem la început de cale în a ne recâștiga încrederea partenerilor. Sunt trei piloni de bază pe care Executivul își va construi politicile. Stabilizarea sistemului bancar, modernizarea justiției și combaterea corupției, și crearea condițiilor pentru activitate economică și atragerea investițiilor”, susține Pavel Filip.

Prezent la eveniment, ex-președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, le-a a sugerat autorităților de la Chișinău să restabilească încrederea oamenilor, dar și a partenerilor externi, lucru indispensabil pentru o creștere economică și un trai decent.

„Moldova are încă mult de făcut pentru a atinge scopurile progresului social si economic. Atunci când ne uităm la țările din Europa, vedem că pe lângă deschidere, mai există trei condiții pentru succes: educație, infrastructură și statul de drept. Fără statul de drept nu există încredere din partea investitorilor. Trebuie se recreăm această conexiune și încredere cu FMI, să fie realizate investigații serioase pentru a recupera fondurile care au fost deversate și aduse în fata justiției persoanele responsabile”, a declarat Barroso.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău