Vlad Filat s-a întâlnit cu Marian Lupu și cu unii deputați neafiliați

  • 16 Aprilie 2013 13:25
Vlad Filat s-a întâlnit cu Marian Lupu și cu unii deputați neafiliați

Premierul desemnat Vlad Filat, a purtat luni, 15 aprilie, mai multe discuții în vederea formării noului guvern. El s-a întâlnit cu liderul Partidului Democrat Marian Lupu și cu unii deputați neafiliați.

Marian Lupu a declarat presei că a avut o discuție bună, iar întrevederile vor continua. El însă a menționat că e prea devreme să se tragă anumite concluzii și că formațiunea sa nu va vota Guvernul dacă nu va fi creată o majoritate parlamentară clară.

Vlad Filat s-a mai întâlnit luni și cu deputații neafiliați Sergiu Sârbu și Igor Dodon. Ultimul a scris pe o rețea de socializare că poziția sa rămâne neschimbată și că nu va vota pentru formarea unui nou guvern în frunte cu Vlad Filat.

Deocamdată, Vlad Filat are susținerea Partidului Liberal Democrat, pe care îl conduce și care deține 31 de locuri în Parlament. Partidul Democrat, cu 15 deputați ar putea susține noul Guvern, dar cu anumite condiții, a declarat Marian Lupu. Totodată, cei șapte deputați care s-au distanțat de poziția Partidului Liberal au declarat că sunt gata să negocieze cu Vlad Filat. Deputatul Ana Guțu s-a declarat sigură că noul guvern va fi votat.

Vlad Filat urmează să prezinte în Parlament, până la 25 aprilie, echipa guvernamentală și să elaboreze programul de activitate a viitorului executiv.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău