Vlad Filat rămâne ÎN AREST pentru 30 de zile

  • 18 Octombrie 2015 17:35
Vlad Filat rămâne ÎN AREST pentru 30 de zile

Vlad Filat rămâne ÎN AREST pentru 30 de zile, a decis cu puțin timp în urmă Judecătoria sectorului Buiucani din capitală.

Avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, a declarat că instanța a aplicat arestul 30 de zile. "Nu vom comenta substanța acestei încheieri. Avocații vor merge mai departe la Curtea de Apel, dacă mențin arestul preventiv vom merge la CEDO. Vlad Filat nu s-a prezentat la judecată pentru că avea tensiune arterială ridicată", a declarat Igor Popa. 

Vlad Filat a depus o plângere penală, aseară târziu, împotriva lui Ilan Shor pentru declarații mincinoase, flase, a mai anunțat avocatul.

Procurorul Adriana Bețișor  a anunța că judecata a admis cererea procurorilor de arest preventiv pentru un termen de 30 de zile în privința lui Vlad FIlat. "Au fost foarte multe probe care necesitau aplicarea măsurii de aretare preventivă", a afirmat aceasta.  

De dimineață, în fața Judecătoriei s-au adunat două grupuri de persoane - unii care îl susțin pe Vlad Filat, reprezentanți și deputați PLDM  și alții care au cerut arestarea acestuia. 

Liderul PLDM este cercetat într-un dosar de corupție și trafic de influență, legat de cazul devalizării a trei bănci din Republica Moldova.  

Deputatul este bănuit că, în perioada când deținea funcția de prim-ministru, ar fi primit de la omul de afaceri Ilan Shor mijloace financiare și bunuri în sumă de 250 de milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii. Procurorii susțin că au probe că banii dați mită provin inclusiv din băncile fraudate.

Vlad Filat susține că este vorba despre un dosar politic făcut la comanda omului de afaceri și politician Vlad Plahotniuc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău