Vlad Filat, atacat în judecată de către fostul avocat pentru presupusă defăimare și insultă

  • 14 Februarie 10:55
Vlad Filat, atacat în judecată de către fostul avocat pentru presupusă defăimare și insultă

Casa de avocatură „Popa și Asociații” anunță printr-un comunicat, că a depus o Plângere Penală la Procuratura din orașul Frankfurt am Main, Germania, pe numele fostului premier Vlad Filat, pentru defăimare și insultă.

Comunicatul emis de Popa și Asociații:

„În legătură cu acuzațiile și insinuările lansate de către Vlad Filat pe data de 12 februarie 2020 la postul de televiziune Jurnal TV, în adresa Avocatului Igor Popa, Casa de avocatură „Popa și Asociații” comunică următoarele:

În baza tuturor declarațiilor mincinoase expuse pâna acum în spațiul public de către Vlad Filat și alte persoane, noi am depus o Plângere Penală la Procuratura din orașul Frankfurt am Main, Germania pentru defăimare § 187 și insultă § 185, fapte penale prevăzute de Codul Penal al Germaniei.

Prin urmare, toate declarațiile de până acum și cele ulterioare vor fi monitorizate și urmărite penal de către Procurorii din Germania, care urmează să investigheze toate cele expuse de Vlad Filat și să stabilească adevărul în cadrul unui proces echitabil.

Urmărirea penală pe teritoriul Germaniei a acestor fapte penale comise în Moldova este posibilă datorită statutului de rezident permanent al Avocatului Igor Popa, înregistrat la Camera Avocaților din Frankfurt, Germania.

Presupunem că Vlad Filat a atacat în mod repetat Avocatul Igor Popa, care i-a asigurat asistență juridică, din motivul că nu dorește să achite facturile pentru serviciile juridice prestate timp de mai mult de un an de zile.

Precizăm că Avocatul Igor Popa a fost denigrat și a fost răspândită informație falsă, deoarece s-a dorit înlăturarea acestuia din dosar, pentru că la un moment dat devenise incomod pentru anumite persoane, inclusiv din anturajul lui Vlad Filat.

Reiterăm, că Hotărârea judecătorească prin care a fost admisă cererea de eliberare condiționată a domnului Vlad Filat, a avut ca temei demersurile adresate Curții Europene a Drepturilor Omului de către Avocatul Igor Popa în anii 2016 și 2017, și ca urmare a reducerii pedepsei cu 685 de zile și eliberarea acestuia din detenție.

Regretăm faptul că Vlad Filat, fiind eliberat condiționat din detenție, a săvârșit o infracțiune care poate atrage răspunderea penală în Germania”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
28
Cer fragmentat
Umiditate:28 %
Vint:1 m/s
Sat
20
Sun
22
Mon
22
Tue
24
Wed
26

Curs oficial BNM 14 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7864 0.2247
USD 16.7051 0.0937
RON 4.0919 0.0471
UAH 0.6112 0.0078
RUB 0.2276 0.0005
Arhivă Radio Chișinău