Vlad Filat a devenit deja ex-premier (Timpul)

  • 24 Aprilie 2013 08:35
Vlad Filat a devenit deja ex-premier (Timpul)

Timpul scrie că Vlad Filat a devenit deja ex-premier. Timp de trei ani și jumătate, el a condus două guverne care au avut drept sarcină reformarea întregii țări după o perioadă de opt ani ai regimului comunist.

În politica externă, Republica Moldova a cunoscut o revenire la normalitate, relațiile dintre R. Moldova și Uniunea Europeană s-au menținut într-un trend ascendent. În ceea ce privește politica internă, potrivit ziarului, guvernul Filat ar avea mai puține motive de laudă. Lupta cu corupția la nivel înalt nu a adus rezultate simțitoare, iar în multe funcții-cheie au rămas persoane din fostul sistem comunist. Deseori procesul guvernării a fost perturbat de neînțelegerile din cadrul Alianței pentru Integrare Europeană, constată publicația.

Iurie Leancă a fost numit premier interimar al Republicii Moldova, titrează Timpul. Iurie Leancă va prelua interimatul funcției de premier joi, 25 aprilie. Oficialul a declarat după întrevederea cu președintele Timofti că nu a avut altă soluție decât să accepte această funcție. Totuși el spune că pe viitor își dorește să se ocupe de meserie - relațiile internaționale.

Republica Moldova trece dintr-o criză în alta, comentează Adevărul. Tocmai când ex-premierul Vlad Filat a găsit voturile necesare pentru un nou mandat, Curtea Constituțională a decis că președintele l-a desemnat ilegal drept candidat. Negocierile pentru formarea Guvernului vor fi reluate de la zero, iar interimatul va fi asigurat de vicepremierul Iurie Leancă. Analiștii politici nu exclud că în spatele acestei decizii ar sta democratul Vlad Plahotniuc, până nu demult dușmanul de moarte al lui Vlad Filat.

Casa lui Grigore Vieru a rămas „văduvă și tristă“, titrează Adevărul. Casa părintească a poetului, din Pererâta, Briceni, a rămas fără gard, iar bucătăria de vară s-a năruit. Reprezentanții Ministerului Culturii spun că au elaborat o hotărâre și că pentru a salva casa sunt necesari peste două milioane de lei. Familia Vieru speră că statul va da banii, iar unii vecini din sat cred că familia n-ar trebui să aștepte bani de la stat.

Baseball profesionist printre blocurile de la Ciocana, alt titlu din Adevărul. Federația de Baseball și Softball din Moldova înseamnă o mână de entuziaști care luptă ca această disciplină exotică pentru noi să nu dispară. Îi puteți vedea ce jucători în spatele unor case de locuit de pe strada Ginta Latină din sectorul Ciocana, scrie Adevărul.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău