Vlad Filat: Nu avem o criză politică

  • 19 Februarie 2013 14:58
Vlad Filat: Nu avem o criză politică

Premierul Vlad Filat susține că ceea ce se întâmplă în prezent în Republica Moldova nu este o criză politică.

Republica Moldova se află în fața unui moment important în ceea ce privește negocierile cu Uniunea Europeană, iar evoluțiile acestor tratative depind de modul în care va reuși în continuare să promoveze reformele democratice și să rezolve criza politică, susțin reprezentnații conducerii de vârf a țării, după întrevederile pe care le-au avut cu miniștrii de externe ai Marii Britanii, Poloniei și Suediei. 

Republica Moldova se află la un moment de răscruce și, dacă nu va ști să depășească actuala criză politică, ar putea pierde șansa integrării europene, a declarat președintele Parlamentului, Marian Lupu. El a menționat că a discutat cu mai mulți oficiali străini despre criza politică de la Chișinău.

Pe de altă parte, premierul Vlad Filat susține că ceea ce se întâmplă în prezent în Republica Moldova nu este o criză politică. Potrivit premierului, dincolo de dezbaterile politice, Republica Moldova trebuie să continue reformele, iar obiectivul pe terme scurt este finalizarea negocierilor pe marginea semnării acordului de asociere.

Și președintele Nicolae Timofti susține că este nevoie de mai multe eforturi pentru a continua reformele.

Amintim că miniștrii de Externe ai Marii Britanii, Poloniei și Suediei se află într-o vizită comună de lucru la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău