Vizita Regelui Charles în România va fi una privată. Monarhul se va întâlni cu președintele Iohannis

  • 29 Mai 2023 15:34
Vizita Regelui Charles în România va fi una privată. Monarhul se va întâlni cu președintele Iohannis

Vizita pe care Regele Charles al III-lea o va face în România pe 2 iunie are caracter privat a declarat, pentru Agerpres, ambasadorul Marii Britanii la București, Andrew Noble. Acesta a adăugat că monarhul se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, ca gest de curtoazie.

De altfel, a arătat diplomatul, este prima dată când un monarh al Regatului Unit vizitează țara noastră.

"Se îndeplinesc 25 de ani de când regele nostru a vizitat România pentru prima dată, în 1998, și va fi pentru prima dată când un monarh britanic vizitează România, dar de această dată va fi o vizită privată, ca marea parte a vizitelor pe care cel care era atunci Prințul de Wales le-a avut în România. Înțelegem ce înseamnă o vizită privată: ca de fiecare dată, se va întâlni cu președintele, ca gest de curtoazie. După ce va fi fost la Cotroceni, restul vizitei va avea caracter privat. Este cunoscut că are diverse proiecte în care s-a implicat de-a lungul anilor și vizitele private de obicei includ acest tip de demersuri și mă aștept să existe așa ceva, cu această ocazie, dar vor fi întâlniri private", a spus Noble, pentru Agerpres.

El a explicat că implicarea din trecut a Prințului de Wales în activitățile organizațiilor non-guvernamentale se înscrie în activitățile pe care le întreprinde și Guvernul britanic.

"Guvernul nostru colaborează în mod profund cu ONG-urile, pe toate domeniile. Așa că nu există o problemă legată de posibilitatea de a lucra cu ONG-uri în calitate de rege, numai că atunci când acționează în calitate de rege face acest lucru consiliat de Guvern. Aceasta este o vizită privată", a adăugat ambasadorul. Diplomatul nu a oferit mai multe informații despre vizita Regelui Charles al III-lea, subliniind că acest caracter privat va fi respectat.

"Nu vreau să dau detalii, deoarece vreau ca (vizita - n.r.) să fie cât se poate de liniștită și discretă pentru Rege. Unul dintre marile avantaje ale României este liniștea, așadar vizitele sale private aici vor fi respectate ca atare", a subliniat Andrew Noble.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău