Vizita regelui Charles al III-lea în Germania se va desfășura conform calendarului inițial

  • 25 Martie 2023 17:00
Vizita regelui Charles al III-lea în Germania se va desfășura conform calendarului inițial

Vizita regelui britanic Charles al III-lea în Germania, prevăzută pentru săptămâna viitoare, se va desfășura conform planificării inițiale, chiar dacă etapa franceză a turneului european al monarhului britanic a fost amânată, a anunțat vineri cabinetul președintelui german Frank-Walter Steinmeier, potrivit Agerpres.

Regele Charles al III-lea și soția sa, Camilla, urmează să sosească în Germania la 29 martie, aceasta fiind prima vizită externă a noului monarh britanic în această calitate.

Vizita cuplului regal britanic în Franța a fost amânată din cauza protestelor violente față de reforma sistemului de pensii propusă de guvernul de la Paris.

În timpul vizitei în Germania, care se va încheia vineri, va fi organizat un banchet la Palatul Bellevue. Agenda vizitei în Germania a regelui Charles al III-lea include un discurs în Bundestag (camera inferioară a parlamentului federal) și întâlniri cu oficialități din landul Brandenburg.

De asemenea, președintele Steinmeier și soția sa Elke Büdenbender intenționează să însoțească cuplul regal britanic la Hamburg, al doilea oraș din Germania ca populație.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău