Vizita lui Vladimir Putin în Arabia Saudită va permite aducerea relațiilor bilaterale la un nou nivel, afirmă Serghei Lavrov

  • 03 Octombrie 2019 17:12
Vizita lui Vladimir Putin în Arabia Saudită va permite aducerea relațiilor bilaterale la un nou nivel, afirmă Serghei Lavrov

Vizita, aflată în curs de pregătire, a președintelui Rusiei, Vladimir Putin, în Arabia Saudită va da un impuls relațiilor bilaterale și va permite aducerea acestora la un nou nivel, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat mass-media de limbă arabă, scrie RADOR.

"Este greu de apreciat importanța vizitei viitoare a președintelui Vladimir Putin în Regatul Arabiei Saudite. Sunt convins că summitul ruso-saudit va da un impuls puternic parteneriatului nostru multilateral, va permite aducerea lui la un nou nivel și va consolida înțelegerea reciprocă dintre cele două popoare" - a declarat șeful diplomației ruse.

Serghei Lavrov a subliniat că relațiile dintre Moscova și Riad se bazează pe principiul egalității și al respectului reciproc și pe luare luarea în considerare a intereselor. "Un astfel de ton este dat personal de liderii celor două țări - președintele Vladimir Putin și regele Salman bin Abdel Aziz Al Saud.

Prin menținerea unui contact permanent, cei doi lideri determină direcțiile principale ale relațiilor bilaterale și controlează implementarea proiectelor prioritare. O contribuție importantă la aceste eforturi o are și prințul moștenitor Mohammed bin Salman al Saud" - a adăugat ministrul rus de externe.

Sursa:Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău