Vizita lui Băsescu la Chișinău: Organizarea protestelor, interzise

  • 16 Iulie 2013 18:33
Vizita lui Băsescu la Chișinău: Organizarea protestelor, interzise

Președintele României Traian Băsescu, care întreprinde miercuri, 17 iulie, o vizită la Chișinău, este așteptat de conducerea Republicii Moldova pentru a discuta chestiunile bilaterale dintre cele două state și agenda europeană a țării noastre.

Reprezentanții unor partide de stânga intenționau să-l întâmpine cu proteste pe Traian Băseascu, dar instanța de judecată a interzis organizarea protestelor în timpul vizitei președintelui român.

Traian Băsescu va fi întâmpinat în cadrul unei ceremonii oficiale de către Nicolae Timofti, la Reședința de stat, începând cu ora 10.00. Ei vor susține o conferință de presă comună. Șeful statului român are programate, de asemenea, întrevederi cu președintele Parlamentului, Igor Corman, cu prim-ministrul Iurie Leancă, cu primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, precum și cu liderii partidelor parlamentare.

Președintele Nicolae Timofti a declarat presei că îl apreciază mult pre Traian Băsescu și că acesta este cunoscut ca un susținător al Republicii Moldova și al parcursului nostru european:

Premierul Iurie Leancă vede această vizită ca pe o continuare firească a dialogului bilateral, a declarat, purtătorul de cuvânt al premierului, Liliana Vițu.

Această vizită este importantă pentru promovarea proiectelor bilaterale, în special ale celor energetice, precum și pentru agenda europenă a Republicii Moldova, susținută de către România, consideră directoul de programe al Asociației pentru Politică Externă, Victoria Bucataru.

Și expertul de la IDIS Viitorul, Cornel Ciurea a subliniat că România este un susținător ferm al procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.

Pe de altă parte, opoziția comunistă critică această vizită și îl acuză pe Traian Băsescu de faptul că nu ar recunoaște statalitatea Republicii Moldova.

Aceasta va fi a cincia vizită a lui Traian Băsescu în Republica Moldova în calitate de președinte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău