Vizită inopinată a ministrului de Interne la sectorul Poliției de Frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău. Ana Revenco a solicitat efectuarea unui audit

  • 24 August 2021 16:45
Vizită inopinată a ministrului de Interne la sectorul Poliției de Frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău.  Ana Revenco a solicitat efectuarea unui audit

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco a efectuat o vizită inopinată la sectorul Poliției de Frontieră al IGPF din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău fiind însoțită de către șeful IGPF, Rosian Vasiloi.

În cadrul vizitei, ministrul a discutat despre exercitarea atribuțiilor de serviciu a polițiștilor de frontieră, fiind identificate mai multe lacune îngrijorătoare. Ana Revenco a solicitat efectuarea unui audit complet ce cuprinde întreg perimetrul Aeroportului. Auditul, atât de ordin intern, cât și de ordin extern va permite identificarea priorităților necesare asigurării securității precum și conlucrării polițiștilor de frontieră cu companiile private ce asigură funcționalitatea instituției, potrivit comunicatului Ministerului Afacerilor Interne. 

„Vreau ca în 3 zile să primesc concluziile acestui audit. Nu mai am încredere într-o firmă privată care pretinde că se ocupă cu securitatea aeroportului. Nu pot permite să existe suspiciuni de raportări false, treceri de persoane și bunuri prin breșe de securitate gestionate de terți. Aeroportul Internațional Chișinău este de importanță strategică națională, cu impact pe securitatea țării noastre. Nu ne permitem niciun moment de slăbiciune în acest domeniu! Totodată aștept să primesc și un set de propuneri de lucru plecând de la rezultatele acestui audit!”, a spus ministrul.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:5,66 m/s
Fri
22
Sat
23
Sun
23
Mon
22
Tue
20
Arhivă Radio Chișinău