Virusul poliomielitei a fost descoperit în apele reziduale din New York

  • 02 August 12:30
Virusul poliomielitei a fost descoperit în apele reziduale din New York

Virusul poliomielitei era prezent în apele reziduale dintr-o suburbie a orașului New York cu o lună înainte ca în zonă să fie anunțat un caz confirmat cu această boală, în iulie, au declarat luni autoritățile sanitare, care au îndemnat locuitorii să se asigure că au fost vaccinați.

Descoperirea bolii în urma analizelor probelor de apă reziduală colectate în iunie înseamnă că virusul era prezent în comunitate înainte ca diagnosticul adultului din comitatul Rockland să fie făcut public, la 21 iulie.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA au transmis într-o declarație trimisă prin e-mail că prezența virusului în apele reziduale indică faptul că ar putea exista mai multe persoane în comunitate care răspândesc astfel virusul.

Cu toate acestea, CDC au adăugat că nu au existat cazuri noi identificate și că deocamdată nu este clar dacă virusul se răspândește activ la New York sau în altă parte din SUA, scrie Agerpres.

Testele de laborator au confirmat, de asemenea, că tulpina aflată la baza acestui caz este asociată genetic cu una identificată în Israel, deși aceasta nu înseamnă că pacientul a călătorit în Israel, au adăugat oficialii. Potrivit CDC, secvențierea genetică a asociat-o și cu eșantioane din Marea Britanie ale virusului extrem de contagios și care reprezintă o amenințare la adresa vieții.

Pacientul începuse să prezinte simptome în iunie, când autoritățile locale le-au cerut medicilor să fie atenție la cazuri, conform New York Times.

"Având în vedere cât de rapid se poate răspândi poliomielita, acum este momentul ca fiecare adult, părinte și tutore să se vaccineze pe ei și pe copiii lor cât mai curând posibil", a declarat comisarul Mary Bassett din cadrul Departamentului pentru Sănătate din New York.

Nu există un remediu pentru poliomielită, care poate provoca în unele cazuri paralizie ireversibilă, dar poate fi prevenită printr-un vaccin apărut în 1955.

Autoritățile din New York au declarat că deschid clinici pentru a-i ajuta pe rezidenții nevaccinați să se vaccineze.

Boala se poate manifesta la orice vârstă, însă majoritatea celor afectați sunt copii cu vârsta de trei ani sau mai mici.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
2,74
Burniță de intensitate joasă
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
4
Wed
2
Thu
1
Fri
1
Sat
0
Arhivă Radio Chișinău