Virgiliu Mărgineanu: „Cronograf” - 2019 promite premiere de filme autohtone în fiecare seară a Festivalului 

  • 25 Mai 2019 18:18
Virgiliu Mărgineanu: „Cronograf” - 2019 promite premiere de filme autohtone în fiecare seară a Festivalului 

Directorul Festivalului „Cronograf”, Virgiliu Mărgineanu, spune că la ediția din anul acesta au loc premiere ale filmelor autohtone în fiecare seară a Festivalului. De asemenea, în acest an sunt foarte multe filme în afara concursului care sunt prezentate în diferite locații din Chișinău, nu doar la cinematograful „Odeon”, acolo unde are loc partea principală a Festivalului.

Declarația a fost făcută la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova, transmite IPN.

„Cel mai important și cel mai drag pentru noi proiect pe care am reușit să-l facem este „Cronograf Art” și fuziunea artelor pe strada pietonală din Chișinău. Acolo ni s-a dat o scenă mare, un ecran enorm în care proiectăm filme seara, de la ora 21.00, iar până atunci avem diverse activități: concert, expoziție, ateliere, teatru, spectacol, tot ce se poate întâmpla în zona artelor”, a declarat Virgiliu Mărgineanu.

Regizoarea Violeta Gorgos spune că la începuturile Festivalului participau și emisiuni informative autohtone, iar pe parcursul anilor filmul documentar autohton a cunoscut o creștere frumoasă.

„Eu vreau să cred că cineaștii din Moldova o să reușească să se impună în lumea mare așa cum au reușit scriitorii, muzicienii pentru că ei au potențial artistic”, spune Violeta Gorgos.

Regizorul român Paul Palenxar spune că participă pentru a doua oară la Festivalul „Cronograf”.

„Cronograful pentru mine este o minune pentru că și în România, și în Republica Moldova, din păcate, trecem printr-o criză financiară pe care o simțim mai acută tocmai în domeniul cultural”, spune regizorul român. În opinia lui, acest Festival ar trebui nu doar menținut, ci și dezvoltat.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău