Viorel Melnic și-a depus mandatul de deputat. „Rolul deputaților independenți este redus la zero!”

  • 17 Iulie 2019 15:47
Viorel Melnic și-a depus mandatul de deputat. „Rolul deputaților independenți este redus la zero!”

Deputatul independent Viorel Melnic și-a depus astăzi mandatul.

Într-o declarație difuzată presei, Viorel Melnic susține că actuala coaliție ”este una situativă” și are ”un comportament de răzbunare și eliminare politică”. 

„În condițiile actuale, dar și prin experiența acumulată în actualul legislator, constat cu certitudine, dar și cu regret, că rolul deputaților independenți este redus la zero! Promovarea cu viteză cosmică a proiectelor de acte normative în parlament, dar și ignorarea prevederilor procedural-legale în procesul de examinare și aprobare a acestora exprimă un dubiu iminent a calității lucrului întregului for legislativ! Eu mă rezervez în asumarea răspunderii pentru repercuțiunile ca urmare a aprobării actelor legislative necalitative, (…) Prin urmare, clară este concluzia că în parlamentul ales prin sistemul electoral mixt deputatul independent este limitat în posibilități și nu poate răspunde exigențelor alegătorilor, mai cu seamă a celor care l-au ales! În acest context, nu mai văd necesitatea de a fi prezent în acest legislativ”, a declarat Viorel Melnic.

Menționăm că Viorel Melnic a câștigat alegerile parlamentare în Circumscripția uninominală nr. 48 Regiunea Transnistreană-Sud, care cuprinde teritorial orașele Slobozia, Tighina și Tiraspol. El este de profesie economist, a fost șef al Serviciului Vamal și viceministru al Economiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău