Viorel Badea: Este necesară înființarea unei agenții naționale pentru repatriere care să-i asiste pe românii care doresc să se întoarcă în țară

  • 29 Iulie 2017 17:00
Viorel Badea: Este necesară înființarea unei agenții naționale pentru repatriere care să-i asiste pe românii care doresc să se întoarcă în țară

Senatorul Viorel Badea, președintele PNL Diaspora, face apel pentru înființarea unei agenții la nivel național care să asiste românii aflați în diaspora care își doresc să revină în țară.

”Consider că este oportună înființarea unei agenții naționale pentru repatriere sau pentru reintegrare, care să-i monitorizeze și să-i asiste pe românii doritori să revină acasă și să investească în România și nu numai pe aceștia.”

”Totodată, promovăm inițierea un program EXPAT pentru suportul românilor care au dobândit expertiză în diverse domenii pentru reinstalarea pe teritoriul României. Pe lângă reintegrarea profesională, avem în vedere și reintegrarea educațională a copiilor români crescuți în străinătate, prin recunoașterea mai rapidă a diplomelor și consiliere în școli.”, a declarat Viorel Badea.

”Este necesar să reașezăm instituțiile pe competență, eficacitate și bun-simț pentru a putea să reconstruim încrederea cetățeanului în instituții. Românii din diaspora sunt șansa reală a României.”, transmite politicianul.

Nouă români părăsesc în fiecare oră țara, România pierzând anual echivalentul unui oraș de nivel mediu, potrivit celor mai recente cifre. Specialiștii spun că anul acesta vor părăsi țara alți 85.000 de români. România avea 19,7 milioane de locuitori în ianuarie 2016, după cum arată ultimele date ale Institutului Național de Statistică. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău