Violeta Ivanov: Fostele guvernări sunt responsabile de pericolul actual pentru R. Moldova privind construcția unor hidrocentrale pe Nistru

  • 20 Ianuarie 2021 12:10
Violeta Ivanov: Fostele guvernări sunt responsabile de pericolul actual pentru R. Moldova privind construcția unor hidrocentrale pe Nistru

Situația periculoasă pentru Republica Moldova, provocată de construcția unor hidrocentrale pe Nistru de către autoritățile de la Kiev a fost provocată inclusiv din cauza unor acorduri secrete de fostele guvernări, începând cu ex-premierul Vlad Filat, a declarat astăzi într-un briefing deputata platformei „Pentru Moldova”, Violeta Ivanov, fostă ministră a Ecologiei, în perioada 2008-2009.

Potrivit acesteia, atunci Chișinăul a admis cedarea unor mici teritorii, pierzând astfel și controlul asupra procesului de construcție a hidrocentralelor care vor afecta grav râul Nistru.

Ea a acuzat-o și pe președinta Maia Sandu că nu ar fi abordat într-un mod profesionist acest subiect în timpul vizitei sale la Kiev și a menționat că Republica Moldova ar trebui să ceară stoparea imediată a lucrărilor.

Și deputatul socialist, Corneliu Furculiță, a acuzat-o, anterior, pe Maia Sandu că ar susține inițiativa Ucrainei de a construi o hidrocentrală pe râul Nistru.

Pe de altă parte, la conferința de presă despre rezultatele vizitei oficiale în Ucraina, Maia Sandu a declarat că la Kiev și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu situația râului Nistru, inclusiv legată de Complexul Hidroenergetic Nistrean. Ea a spus că a reiterat propunerea de a solicita Uniunii Europene să facă evaluarea impactului de mediu și că s-a convenit asupra necesității reluării imediate a activității grupurilor de lucru din cadrul guvernelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău