Violențe izolate au avut loc în ultimele 24 de ore în mai multe orașe americane

  • 05 Noiembrie 2020 19:45
Violențe izolate au avut loc în ultimele 24 de ore în mai multe orașe americane

Incidente violente au avut loc în ultimele 24 de ore în mai multe orașe din Statele Unite, unde americanii așteaptă să afle cine va fi președintele țării pentru următorii patru ani, notează joi dpa, citat de Agerpres.

În statul Oregon, din vestul țării, guvernatoarea Kate Brown a solicitat intervenția Gărzii Naționale pentru a ține sub control manifestanții la Portland, unde aceștia au vandalizat magazine.

''În timp ce așteaptă rezultatele alegerilor, oamenii din Oregon au dreptul la liberă exprimare și la asociere pașnică. Dar violența politică, intimidarea și distrugerea proprietății nu vor fi tolerate'', a scris Brown pe Twitter.

La New York, poliția a dispersat mulțimea după ce unii protestatari au atacat forțele de ordine. Au fost confiscate mai multe arme de la manifestanți.

În statul Arizona, din sud-vestul SUA, susținători ai președintelui Donald Trump s-au strâns pentru a cere ca toate voturile din acest stat să fie numărate. Candidatul democrat Joe Biden are un mic avans în acest stat, dar voturile prin corespondență încă sunt în curs de procesare.

Americanii așteaptă rezultatele din mai multe state, printre care Arizona, Georgia, Nevada și Pennsylvania.

În statul Michigan, unde operațiunea de numărare a voturilor nu s-a încheiat oficial, simpatizanții lui Donald Trump s-au strâns miercuri pentru a cere oprirea numărării voturilor prin corespondență.

Înaintea alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie, Statele Unite au traversat mai multe luni de proteste după moartea, la începutul lunii mai, a lui George Floyd, un afro-american decedat la Minneapolis după ce a fost imobilizat aproape 9 minute sub genunchiul unui polițist.

Protestele antirasism au cerut încetarea brutalităților poliției și a inegalității rasiale, în vreme ce demonstrațiile mai recente din jurul datei alegerilor au revendicat o numărare a tuturor voturilor exprimate marți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău