Violențe extreme la Paris. 150 de persoane au fost reținute

  • 17 Noiembrie 2019 12:59
Violențe extreme la Paris. 150 de persoane au fost reținute
Digi24.ro

Autoritățile au reținut aproape 150 de persoane în urma protestelor de sâmbătă de la Paris, 78 dintre ele fiind plasate în arest preventiv, informează că Digi24.ro.

Manifestațiile convocate la împlinirea unui an de la debutul mișcării de contestare cunoscută ca a "vestelor galbene" au fost însoțite de violențe în capitala franceză, informează AFP și Reuters.

În Piața Italiei, protestatarii au incendiat mașini și au aruncat cu pietre de pavaj și sticle incendiare în forțele de ordine, care au răspuns cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă. O unitate a băncii HSBC a fost vandalizată de manifestanți, dintre care unii purtau cagule.

S-au înregistrat ciocniri între manifestanți și poliție și în apropiere de Arcul de Triumf, iar forțele de ordine au intervenit de asemenea pentru a dispersa câteva sute de protestatari care au încercat să blocheze șoseaua de centură a Parisului.

În urma violențelor din cursul dimineții, prefectul Didier Lallement a anunțat că a fost retrasă autorizația pentru manifestația care urma să înceapă în piață la ora 14.00.

Situația era calmă la mijlocul după-amiezii. Și în alte orașe din Franța au avut loc proteste pe alocuri violente. La Lyon (centru), forțele de ordine au lansat gaze lacrimogene pentru a dispersa circa 1000 de persoane adunate în centru la o manifestație care fusese interzisă, iar la Nantes (vest) au izbucnit de asemenea ciocniri între forțele de ordine și cei circa o mie de protestatari. Alte 1800 de persoane au manifestat la Bordeaux (sud-vest) și câteva sute la Toulouse (sud-vest).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău