Vinurile din Republica Moldova, mai aproape de consumatorii din România

  • 02 Ianuarie 2021 10:57
Vinurile din Republica Moldova, mai aproape de consumatorii din România

Vinurile din Republica Moldova vor fi și mai aproape de consumatorii din România. Pe unul dintre cele mai mari magazine românești online de băuturi alcoolice a apărut o rubrică dedicată vinurilor basarabene. Realizarea acestui obiectiv face parte din cadrul campaniei de promovare inițiată de Oficiul Național al Viei și Vinului, scrie TVRMOLDOVA.MD.

Pe acestă platformă de comerț online din România, se regăsesc nu mai puțin de 115 vinuri de la 14 vinării din Republica Moldova. Printre acestea se numără produsele celor mai cunoscute crame basarabene, potrivit sursei citate

„E una din cele mai vaste selecții de vin de până acum prezentă pe piața României, pe piața online din România. Importanța acestuI proiect este că le găsiți pe toate într-un singur loc.Până acum nu s-a mai întâmplat să se găsească o selecție atât de mare pe o singură platformă”, a spus ALINA GUȚU, Oficiul Național al Viei și Vinului.

Reprezentanții Oficiul Național al Viei și Vinului spun că de sărbători, cumpărătorii din România care vor procura vinuri de pe această platformă online, vor avea parte de prețuri promoționale.

„Promoția va dura trei luni, deja este lansată din 22 decembrie, va dura până în luna martie. Pentru adevărații iubitori de vinuri, la cumpărarea unui set de 6 produse din Republica Moldova, vor primi cadou - un termometru digital pentru vin”, a spus ALINA GUȚU, Oficiul Național al Viei și Vinului.

Ideea de a comercializa vinuri pe internet este apreciată de somelierii din Republica Moldova, mai ales pe timp de pandemie.

„Da, vinurile noastre sunt prezente fizic pe multe rafturi din magazinele din România. Acum avem o prezență și mai mare online. Online cu siguranță este trendul anului acesta și cu siguranță anilor următori. MUSCA Bun, este un început, dar este un început care pare promițător”, a spus ANDREI CIBOTARU, somelier.

Andrei Cibotaru este de părere că în următorii ani, producătorii autohtoni se vor axa mult mai mult pe comerțul online de vinuri.

„Cred că, cu siguranță, și probabil autoritățile moldovenești și vinăriile își planifică strategii de expansiune în zona online. Am discutat cu mai mulți producători de vinuri, care și-au planificat magazine, comerț electronic direcționate pe anumite pieți, nu vorbim doar de Moldova, în special în exporturi”, a spus ANDREI CIBOTARU, somelier.

În primul semestru al acestui an, vinurile din Republica Moldova s-au menținut în TOP 10 al țărilor exportatoare de produse vinicole de pe piața românească. În prima jumătate a anului 2020, au fost exportate peste 3 milioane de litri, care au adus încasări de aproape 130 de milioane de lei moldovenești.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău